BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > KANDİLLERİN EN GÜZELİ İKM’DE KUTLANDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan İncirli Kültür Merkezi’nde Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili, Sohbet Programı ile anıldı. Programda, Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, kandillerin en güzeli olan bu özel güne hitaben sohbet gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu programda maneviyat dolu anlar yaşandı.

Hz. Muhammed (s.a.v) ‘in doğduğu bu kutlu gecede ne yapmamız gerektiğinden bahseden Sezen, bir gün değil her gün Efendimizi anmamız gerektiğini söyleyerek salavat getirmenin yaşantımızdaki önemini vurguladı: “Peygamber efendimizin adının anıldığı zaman Yüce Rabbimiz buyuruyor ki: “Onun adı anıldığı zaman, Allah da melekleri de ona salat ederler. Ey iman edenler; peygamberimizin adı anıldığı zaman siz de ona salat edin, selam edin” diye uyarı var diyerek; en güzel salavatların ise “Allahümme Salli” ve “Allahümme Barik” duaları olduğunu hatırlattı.

Bu önemli günde Peygamberimize olan sevgimizden bahsederek : “Peygamber efendimizi hepimiz çok seviyoruz.  Fakat neye göre seviyoruz, canımızı verebilecek kadar mı?”  diyen Sezen konuşmasına şöyle devam etti : “Hz. Ömer bir gün gelip diyor ki :  “Ya Resulallah ben seni çok seviyorum”,  “Ne kadar?”  diye soruyor: “Canım kadar seviyorum” diyor. Peygamber efendimiz soruyor: “Ya Ömer,  beni canından çok sevmedikçe kamil iman etmiş olamazsın” deyince Ömer düşünüyor ve cevap veriyor : “Ya Resullallah canımdan öte seviyorum” , “Allah Resulu ey Ömer, işte şimdi imanın kemale erdi” buyuruyorlar. İşte biz de Peygamber efendimizi anamızdan, babamızdan, canımızdan daha çok sevemedikçe gerçek imana sahip olamayız” diye aktardı.

Peygamber efendimizin ahlakını hayatımıza uygulamanın öneminden bahseden Sezen, onun emrettiklerini almak, yasakladıklarından da kaçınmak gerektiğini şu sözlerle belirtti : “Ali İmran suresinde Rabbimiz diyor ki : “Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki Allah da sizi sevsin.”  Burada bana uyun derken ; Peygamber efendimizin yaşam tarzını, insan sevgisini, hoşgörüsünü, adaletini, alçak gönüllülüğünü hayatımıza uyarlamaktan bahsediyor. Efendimiz, peygamber olmadan önce toplumun güven ve sevgisini kazanmış Muhammed-ül Emin lakabını alarak cahiliye toplumuna insanlığı, doğruluğu, dürüstlüğü yaşamıyla göstererek insanlığın geleceğine aydınlık rehberi olmuştur” dedi.

Sayın Sedanur Sezen’in yaptığı güzel konuşmasıyla dinleyicilere adeta Ravza-i Mutahhara’dan kalplere düşen gül kokusu esintisini yaşattığı program, ilahiler eşliğinde tamamlandı.

Yayın Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat: 1:31