BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Başarı Hikayeleri > KARTELALAR RESİM ÖĞRETMENİ ELİNDEN ÇIKIYOR

KARTELALAR RESİM ÖĞRETMENİ ELİNDEN ÇIKIYOR

Fatma Yıldırım Bektaş

Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliği mezunuyum. Önceleri İstanbul’da özel bir okulda öğretmenlik yapıyordum. Evlilik dolayısıyla Bursa’ya geldim. Burada farklı işlerle meşgul olmak istedim. Eşimle birlikte araştırma yaptık ve kartela işinde eksiklik olduğunu görerek bu işi yapmaya karar verdik. KOSGEB’den kredi almak için başvuru yaptık bizi BUSMEK’te girişimcilik kursuna yönlendirdiler. Hep birilerinin emri altında çalıştım. Bu kursa gittikten sonra nasıl patron olunur, iş yeri nasıl idare edilir, çalışanlarla nasıl diyalog kurulur, iş hayatında nasıl davranılır, nasıl konuşulur hepsini öğrendim. Aman kimseyi kırmayayım kimseyi incitmeyeyim diyen bir insandım ama iş ortamında öyle olmuyor.  Artık iş hayatına çok farklı bakıyorum.

Sertifika aldıktan sonra bu işin nasıl olacağını; atölyede birebir çalışıp öğrendik. Firmamızda, her çeşit kumaş üreticisine istekleri doğrultusunda kartela hazırlıyoruz. Getirdikleri kumaşları seçtikleri ebatta ve şekilde kartela yapıyoruz.  İş yeri açma hayalim hep vardı. Şimdi atölyemizde dört çalışanımız var. Deneyimli kişilerle çalışıyorum, çünkü iş kalitesini çok etkiliyor gelen kişiler de ona göre memnun oluyor.

Girişimcilik kursunu Büyükşehir Belediyesinin kurslarına getirenler gerçekten çok iyi bir iş yapmışlar. Çok faydalandım herkese teşekkür ediyorum.