BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > KESTEL YEREL SERGİ’Sİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları BUSMEK’te “Yerel Sergi” rüzgarı hız kesmeden devam ediyor. Kestel Kurs Merkezi öğrencilerinin ders yılı başından bu yana hazırladıkları eserlerden oluşan Doğa’dan Sanat’a temalı ‘Yerel Sergi’ kapılarını ziyarete açtı.

IMG_2241

Kestel Kurs Merkezi’nde El Sanatları, Giyim Üretim Teknolojileri, Sanat ve Tasarım, Seramik ve Cam Teknolojisi alanlarında eğitim gören kursiyerlerin ürünlerinin yer aldığı yerel serginin açılışına; Kestel Kaymakamı Sayın Cemil Aksak, Kestel Belediye Başkanı Sayın Yener Acar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Sayın Şahin Arat, BUSMEK Yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat BUSMEK’in gün geçtikçe büyüdüğünü ifade ederek: “Dönem boyunca kurslara katılan öğrencilerimizin yapmış olduğu el emeği göz nuru eserlerimizi yerinde sergileyerek herkesin bunları görmesini sağlıyoruz. Bundan böyle genel sergimizden önce açacağımız yerel sergilerimizle birçok ilçemizde bu hizmeti sağlamış olacağız. Büyüyen Büyükşehirle beraber BUSMEK de büyüyecek ve gelecek dönemde Orhaneli’de, İznik’de, Yenişehir’de, Orhangazi’de, Kemalpaşa’da ve birçok ilçemizde hizmete başlanacaktır” ifadelerini kullandı ve sergide emeği geçen BUSMEK yöneticileri ve kursiyerlerine teşekkürlerini sundu. Kestel Kaymakamı Sayın Cemil Aksak kursun meslek edindirmek adına önemine dikkat çekerek: “Bir tarafta eleman arıyorsunuz, bir tarafta da eleman iş arıyor fakat vasfı yok. Sektörün ihtiyacı doğrultusunda kalifiye eleman yetiştiren BUSMEK bu doğrultuda çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi” diyerek; el emeği çalışmaların ürünü olan bu eserlerin gösterime sunulduğundan dolayı BUSMEK öğretmenlerini ve kursiyerlerini tebrik etti.

210 kursiyerin yapmış olduğu 186 nadide eseri  sanatseverleri büyüledi. 4 ayrı alanda yapılmış çalışmalardan derlenen sergi 26 Mayıs Pazartesi günü saat 16:00’a kadar ziyarete açık kalacak.

IMG_2223

IMG_2250