ANASAYFA > Haberler > KONTROLLERİMİ YAPTIRIYORUM, KANSERDEN KORKMUYORUM!
İncirli Kültür Merkezi bu hafta başarılarıyla adından söz ettiren ünlü Cerrah Dr. Ceyhun İrgil’i ağırladı . İrgil, meme kanseri ve tiroid kanserinden erken teşhisin nasıl hayat kurtardığını ayrıntılarıyla anlattı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi seminer etkinlikler kapsamında Bursa Omena Meme-Guatr Cerrahi Merkezinde görev yapan Dr. Ceyhun İrgil’i ağırladı.” Meme Knaseri ve Guatr” konuluseminer oldukça verimli geçti.
“Azı Karar Çoğu Zarar”
İrgil, “Her 9 kadından biri yaşamının bir döneminde meme kanseri olmaktadır. Fakat kanser sanıldığı gibi mutlak ölümcül bir hastalık değildir. Tedavi edilebilir bir hastalıktır. 25 yıllık meslek hayatımda erken tanı konulup da tiroid kanserinden ölen biriyle karşılaşmadım.” diye konuştu. İnsanların eskiye göre uzun yaşadığını ve çevresel etkenlere daha çok maruz kaldığını, bu yüzden kanser vakalarının arttığını belirten İrgil: “Beslenme konusu çok önemli, beslenmenin formülü için uzun konuşmalara gerek olmadığını Anadolu halkının “azı karar çoğu zarar” deyimiyle beslenme formülünü özetlediklerini söyledi.
19 yaşından 98 yaşına kadar hasta yelpazesinin olduğunu belirten ünlü cerrah, Meme kanserinin artma nedenlerini şöyle anlattı: “Meme kanserinin artma nedenlerinden biri, kadınların meme ile ilgili işlevleri terk etmesi veya azaltmasıdır. Kadınlar az doğuruyor, az emziriyor. Yağlı gıdalar çok tüketiliyor. Bu yüzden kanser vakaları artıyor. Meme dokusunun asıl görevi emzirmektir.”
“Sorunlarımızı Komşumuza Değil, Doktorumuza Anlatalım”
Op. Dr. Ceyhun İrgil halk arasında sıklıkla kullanılan “Bu yaşta bıçak altına yatma” yanılgısına da önemle dikkat çekti. Bu yanılgının insanların yaşamını etkilediğini belirterek, insanlar arasında dolaşan diğer yanlış bilgilere de itibar edilmemesi gerektiğini, sorunu olan hastaların komşusuna veya yakınlarına değil doktorlara başvurması gerektiğini belirtti.
Son 10 yıldır üzerinde yoğunlukla çalışılan ‘Onkoplastik Meme Cerrahisi’ çalışmalarını da anlatan İrgil: ” Dev meme hastalığı olarak bilinen ‘makromasti’nin artık bir estetik sorun değil hastalık olarak kabul edildiğini, özellikle kadınların sağlıklı bir yaşam sürmek için konuya hassasiyetle yaklaşmaları ve doktora gitmeleri gerektiğini belirtti.”
“Hollywood’un Tercih Ettiği Yöntem”
“Dermal Barrier Flap” yöntemini de anlatan Op. Dr. Ceyhun İRGİL, yaklaşık 3 saat süren bir operasyonun ardından, orta büyüklükteki memenin içini boşalttıktan sonra meme cildini ve başını koruyup yeniden silikonla doldurulduğunu, böylelikle hastaların hem kanserli dokulardan kurtulmuş olduğunu hem de göğüs alımına gerek olmadığı için psikolojik sorunlar yaşamadığını anlattı. Geliştirilen bu teknik dünyada estetik ve plastik cerrahisi konusunda otorite olan dergide “yeni yöntem” olarak yer aldı. Böylelikle onkoplastik cerrahi konusunda bu ekip tıp literatürüne girmiş oldu.
Sunumların ardından katılımcılar merak ettikleri soruları İrgil ile paylaşarak doğru bildikleri yanlışları düzelttiler. Yoğun katılımın gerçekleştiği seminerde hanımlar Ceyhun İRGİL’ e teşekkürlerini ileterek ayrıldılar.
Yayın Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat: 11:38
RİSKLİ BİNA, YERİNİ BUSMEK’E BIRAKIYOR ( 12 Ocak 2021 Saat: 2:08 )
BAŞKANIMIZDAN YKS ÖĞRENCİLERİMİZE TAVSİYELER ( 7 Ocak 2021 Saat: 1:11 )
ANA KUCAĞI ZİNCİRİNE BİR HALKA DAHA ( 5 Ocak 2021 Saat: 1:05 )
KARANTİNADA BADEM YANINIZDA ( 3 Aralık 2020 Saat: 12:39 )
ANA KUCAĞI İLÇELERİMİZE YAYILIYOR ( 19 Kasım 2020 Saat: 2:48 )
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ BAŞLIYOR ( 18 Kasım 2020 Saat: 8:59 )
ANA KUCAĞI BURSA’YI SARIYOR ( 19 Ekim 2020 Saat: 5:15 )
BADEM PSİKOSOSYAL DESTEK HATTI ( 9 Ekim 2020 Saat: 4:51 )
BUSMEK KURS MERKEZLERİ EĞİTİME HAZIR ( 24 Eylül 2020 Saat: 4:52 )
ANA KUCAĞI’NDA EĞİTİM TATLI BAŞLADI ( 21 Eylül 2020 Saat: 4:20 )
ANA KUCAĞI’NDA EĞİTİM BAŞLIYOR ( 18 Eylül 2020 Saat: 5:02 )
YKS EĞİTİMLERİNDE HAZIRLIKLAR TAMAM ( 17 Eylül 2020 Saat: 1:09 )
BUSMEK’TEN ONLINE DERSHANE ( 4 Eylül 2020 Saat: 11:37 )
YÖRÜK ÇADIRINDA BURSA TANITIMI ( 29 Ağustos 2020 Saat: 5:00 )
ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİNDE DE YANINIZDAYIZ ( 28 Temmuz 2020 Saat: 11:33 )
ANA KUCAĞI YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI ( 27 Temmuz 2020 Saat: 11:41 )
BUSMEK’TE MEZUNLARA YÖNELİK YKS HAZIRLIK KURS KAYITLARI BAŞLADI ( 27 Temmuz 2020 Saat: 10:22 )
BUSMEK’TE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI ( 6 Temmuz 2020 Saat: 4:57 )
YARIM KALAN EĞİTİMLERİN TELAFİ DERSLERİNE BAŞLANDI ( 23 Haziran 2020 Saat: 2:06 )
SINAVA HAZIRLIK MERKEZİ ÖĞRENCİLERİMİZE DENEME DESTEĞİ ( 15 Mayıs 2020 Saat: 4:39 )