BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > KOSGEB ve BEKSİAD MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında bebe giyim sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik hizmet veren BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. KOSGEB Başkanı Ahmet Akdağ ve BEKSİAD Başkanı Halil Atalay’ın gerçekleştirdiği ziyarette Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki istihdam alanlarıyla ilgili konuşuldu.

20140922_114118 (1)

Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerle Avrupa’daki Mesleki Eğitim Merkezleri’ni karşılaştıran KOSGEB Başkanı Ahmet Akdağ, BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerin çok isabetli olduğunu söyleyerek, bu anlamda BUSMEK’in iş kurma oranının en yüksek yerlerden biri olduğunu vurguladı: “Bizim 3 ana hedefimiz var: teşkilatlanma, kişisel ve kurumsal eğitim ile sektörel tanıtım. Bizler yönetim olarak bu 3 ana konuda yoğunlaşarak gelişmeler sağlamak arzusundayız. BUSMEK aracılığıyla iş kuranlar çok başarılı bir şekilde devam ediyorlar. Biz Bursa’da bu projeye başladıktan sonra diğer şehirlere örnek olduk. Şimdi de Avrupa’da uygulanan sistemleri BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde uygulamayı hedefliyoruz” dedi.

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise BUSMEK BEKSİAD projesinin örnek bir proje olduğunu belirterek böyle bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer almalarından mutluluk duyduklarını açıkladı: BEKSİAD’la yaptığımız ortak çalışma sonucunda kursiyerler sektörde çalışma imkânı buluyorlar. KOSGEB de destek vererek iş yeri kurmasını sağlıyor. Vasıfsız iş gücü ve işsizliğin yoğun olduğu Yıldırım ilçesi için proje çok anlamlı” şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 22 Eylül 2014 Saat: 10:41