BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > KOSOVALI BAYANLAR BUSMEK’LE KUAFÖR OLACAK

Kosova Üsküp Derneği koordinatörlüğünde Kosova’dan BUSMEK Erikli Kurs Merkezi’ne 19 bayan “Kuaförlük, Cilt Bakımı ve Temel Makyaj” branşlarında eğitim almak için geldi. Eğitimler sonunda tüm kursiyerler sertifika alacaklar.

DSC_0033

Kosova’nın farklı şehirlerinden Bursa’ya gelen 19 bayan kursiyer BUSMEK’te 2 ay boyunca eğitim alarak ülkelerine meslek sahibi olarak dönmeyi planlıyorlar. Yaşları 17 ila 35 arasında değişen kuaförlük ve cilt bakımı alanlarında haftanın belirli günlerinde eğitimlere katılan kursiyerler, “Türkiye’de öğrendiğimiz teknikler daha profesyonel çalışmalar sunmamız açısından çok yararlı olacak” dedi.

Kuaförlük branşı usta öğreticisi Serpil Arslan, haftanın 2 günü verdikleri eğitimlerle kursiyerlerin teorik eğitimlerden başlayarak maşa, topuz, fön, kesim, boya, perma gibi 8 aylık eğitim konularının tümünü göreceklerini aktararak, Kosovalı kadınlar bakımlarına büyük önem vermekte. BUSMEK’e gelerek bizim tecrübe ve bilgilerimizden yararlanmak istemeleri bizim için büyük bir mutluluk verici” dedi.

29 Mayıs’a kadar BUSMEK’te eğitimlere katılacak olan kursiyerlerle haftanın 3 günü ders yapan Cilt Bakımı ve Temel Makyaj usta öğreticisi Arzu Bahar da kursiyerlerin manikür, kaş alma, cilt bakımı gibi tüm konuları öğreneceklerini söyledi.

Kosova’da mesleki eğitim merkezi olmadığı için BUSMEK’e gelerek meslek edinmeyi tercih eden bayanların bazıları ülkelerine döndüklerinde kendi işletmesini açmayı planlarken, bazıları da güzellik merkezlerinde veya kuaförlerde çalışmayı istiyor.

Eğitimlerin ilk gününde BUSMEK Erikli Kurs Merkezi’ni Gilda Belediye Başkanı Lütfi Hariri, Gilda Belediye Başkanı Yardımcısı Recep Kadriyu ve Kosova Üsküp Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Gündüz de ziyaret etti.DSC_0202 DSC_0165

DSC_0011

DSC_0041 DSC_0033 DSC_0021 DSC_0211 DSC_0168 DSC_0166 DSC_0055