BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE YERİMİZİ ALDIK

Nilüfer Müftülüğü’nün “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Uludağ Üniversitesi’nde düzenlediği “Çadır Etkinlikleri’nin” 2.’si görkemli bir törenle peygamber aşıklarıyla buluştu. Etkinliklerde bu yıl BUSMEK de yer aldı.

Üniversite öğrencilerinin ve personelinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Saim Klavuz, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, Kestel İlçe Müftüsü Mustafa Mestan, Eski Dönem AK Parti Milletvekili Ali Kul katıldı.

Mehter gösterileriyle başlayan programda çadırın açılış kurdelesini kesen Prof. Dilek, bu etkinliğin geleneksel hale geldiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Açılış konuşmasını yapan Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay,  Peygamberimizi anmak ve anlamak için “Peygamber, Din ve Samimiyet” temasının belirlendiği bu yılki etkinliklerin çok manidar olduğunu söyleyerek, gençleri efendimizin mesajıyla buluşturmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını sözlerine ekledi ve 20 Nisan sabahı saat 04:30’da tüm Bursa halkını Ulucami’deki anma programına beklediklerini iletti.

Açılış sonrasında BUSMEK çadırını ziyaret eden protokol, geleneksel el sanatlarımızı inceleyerek beğenilerini sundular. Etkinliklerin ilk gününde çadırda yer alan “Tezhip Sanatı” da ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nda ‘Din ve Samimiyet’ konusu tema olarak belirlenirken, zemzem suyu ve hurmanın ikram edildiği Kutsal Emanetler Sergisi de 5 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Etkinlikler boyunca BUSMEK çadırında da her gün farklı bir el sanatının tanıtımı yapılarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımız gün yüzüne çıkarılacak. Ayrıca çadır etkinlikleri boyunca her gün 1 hocanın konferansı yer alacak ve Nilüfer Müftülüğü vaizeleri de soru cevap şeklinde oturumlarla şenlikte 19 Nisan saat 19:00’a kadar hizmet verecek.

Yayın Tarihi: 15 Nisan 2014 Saat: 12:03