BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > LOKALDE ‘EŞLER ARASI MUHABBET’ KONUŞULDU

LOKALDE ‘EŞLER ARASI MUHABBET’ KONUŞULDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali, Tasavvuf Vakfı bayan temsilciliğinin düzenlediği programa ev sahipliği yaptı.  Peygamberimizin (s.a.v) aile hayatının anlatıldığı program, sema gösterileri ve ilahilerle renklendi.

Hz Muhammet’in  (s.a.v) aile hayatına önem verip evliliğe teşvik ettiğini belirten Tasavvuf Vakfı temsilcisi Hilal Bozdemir, Peygamberimizin aile hayatından örnekler verdi.

Bozdemir “Peygamber Efendimiz, aile içinde oldukça sakin ve hoşgörülüydü. Öfkesine hâkim olur acele tepki göstermezdi. ‘Hilmi’  yani acele tepki göstermemeyi övmüştür: ‘ Allah, halimdir, hilmi sever. Şiddet ve kabalığa vermediği güzel şeyleri, yumuşak söz ve davranışa verir’ buyurmuştur.” dedi.

Bozdemir, evliliğin uzun sürmesi için şu özelliklere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı: “Evliliğin uzun soluklu olması için samimiyet, sözde durmak çok önemlidir. Allah resulü sözde durmamayı münafıklık olarak kabul etmiştir. Eşler verdikleri sözlere evlilikleri boyunca uymaları gerekir. Bir diğer konu ise eşlerin birbirine karşı güler yüzlü olmasıdır. Bu durum aile saadetinin devamını sağlamak için çok önemlidir. Peygamberimiz şöyle bulunuyor ‘ Karı-koca birbirine sevimli gözlerle bakarsa Allah da onlara rahmet nazarıyla bakar. El sıkışırlarsa, parmaklarının arasından günahları dökülür.’ Eşler arasında sevgi bağının güçlü olması da önemli bir olgudur. Allah Kuran-ı Kerimde eşler arasına muhabbet ve rahmet vereceğini belgelemiştir.”

Sohbet sonrasında bayan semazenler, sema gösterisi yaptı. Semazenler renkli tennureleriyle oldukça ilgi gördü. Sema gösterisi yapılan dua ile son buldu.

Yayın Tarihi: 27 Mart 2013 Saat: 11:45