BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > MEHMET AKİF ERSOY ESERLERİYLE ANILDI

Mehmet Akif Ersoy ölümünün 78. yıl dönümünde Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceyle anıldı.  Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, B B.B.B Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Aratın da yer aldığı gecede Ersoy’un hayatına dair bilinmeyenler konuşuldu.

_DSC0012

Geceye konuşmacı olarak katılan Asya’lı Ozan Metin Önal Mengüşoğlu, Mehmet  Akif’in “İnsan Kimliği”, “Şair Kimliği” ve “Müslüman Kimliği” hususlarında bilgilendirdi.

Dönemin farklı şair ve yazarlarının Mehmet Akif hakkındaki görüşlerine yer veren Mengüşoğlu, Yazar Mithat Cevdet Kuntay’ın “Onun yüzüne bakınca denize bakmış gibi huzur doluyorum” sözlerini hatırlattı. Akif’in darbecilere, statükoya ve batı sömürgeciliğine karşı duruşu sebebiyle “Yalnız Adam” olarak kaldığını söyleyen Mengüşoğlu, “Edebiyatımızda Akif olmasaydı, Nazım da olmazdı” şeklinde konuştu.

Akif’in taşıdığı sıfatları hatırlatan Mengüşoğlu, “Vatan şairi, İslam şairi, Kuran şairi, Peygamber şairi sıfatlarıyla bu topraklardaki birleştirici olan barış ve kardeşlik anlayışını daha iyi anlayabilirsiniz” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

_DSC0009

_DSC0018