BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > MUDANYA’DA YEREL SERGİ RÜZGARI ESİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları BUSMEK’te, Mudanya Kurs Merkezi öğrencilerinin ders yılı başından bu yana hazırladıkları eserlerden oluşan ‘Yerel Sergi’ ziyarete açıldı.

IMG_1553

El Sanatları, Sanat ve Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojileri alanlarında eğitim gören kursiyerlerin ürünlerinin yer aldığı “Doğa’dan Sanat”a temalı yerel serginin açılışına; Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi eşi Ayşe Çiftçi ile birlikte katılırken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Ataman, BUSMEK Yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi kursun meslek edindirmek adına önemine dikkat çekerek: “Burada altı branşta kurs düzenleniyor. Hem meslek sahibi olmak isteyenler hem de emekliler için bu kurslar büyük bir fırsat. Bugün de dönem boyunca kurslara katılan öğrencilerimizin emeklerini görüyor ve onlarla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı ve el emeği ile yapılan çalışmaların ürünü olan bu güzel eserlerin gösterime sunulduğundan dolayı BUSMEK yöneticileri ve kursiyerlerini kutladı.  Mudanya Kurs Merkezi yöneticisi Münire Eryıldız Turan da, BUSMEK olarak çeşitli kurslarla başta kadınlar olmak üzere vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sergide 86 yağlı boya eserin yanı sıra natürmort, peyzaj ve portre çalışmalarında hazırlanan eserler büyük beğeni toplarken;  ahşap çalışmalar, kağıt rölyef üzerine doğadan materyallerin değerlendirilerek yapılan tablolar ve giyim üretimi üzerine ürünler de görücüye çıktı. Toplamda 175 kursiyerin yapmış olduğu çalışmalardan derlenmiş olan sergi  13 Mayıs Salı günü saat 16:00’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

IMG_1648

IMG_1637