ANASAYFA > Haberler > ÖĞRENME ŞENLİĞİ’NDE EL SANATLARI BİR ARAYA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini artırmak amacıyla düzenlediği “Öğrenme Şenliği” Bursa’da gerçekleştirildi.

Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen şenlikte Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Kent Meydanında gerçekleştirilen şenliğin açılış programına Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Temsilcisi Ayhan Albay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Mehter gösterisiyle başlayan şenlikte Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Kursiyerlerinin el emeğiyle hazırladıkları çalışmaların yer aldığı stantlar protokol üyeleri ve vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi gördü. BUSMEK standında ipek kozasından nihai ürüne kadar olan dönüşüm süreci hakkında bilgiler verildi.  Stantları gezen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bilici ve protokol, yapılan çalışmaları inceleyerek ürünleri hakkında bilgi aldı.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Temsilcisi Ayhan Albay; “Hayat Boyu Öğrenme, okullarla sınırlı kalmayan evde, işte kısacası hayatı her alanında gerçekleştirilebilen; öğrenmenin yaş sosyal ve ekonomi statü ile bağlantısı olmayan, seviyelere bakılmaksızın herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceği gösterilen temel kavramlardan biridir. Ülke olarak hayat boyu öğrenme alanındaki hedefimiz farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilmeleri; sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak için bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek öğrenmeye erişimlerini artırmak; öğrenen bireyleri, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye ulaştırmak için bir dönüşüm gerçekleştirmektir.

Düzenlenen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bilici, “Öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğrenme şenliklerinin de bu konuda farkındalık oluşturmak anlamında çok büyük katkı sunduğuna inanıyorum.  ‘Her yer okul, her yerde yaşam boyu eğitim’ düsturuyla sosyal ve ekonomik seviyeye bakılmaksızın sürdürülen hayat boyu öğrenme, kişinin hayatını daha iyi kontrol etmesine imkân sağlamaktadır. Bursa, öğrenen kent olma yolunda önemli mesafe kat etmiştir. Bizler, 7’den 70’e bir başka deyişle beşikten mezara kadar, ilim öğrenme prensibiyle yanıp tutuşan bir anlayışın temsilcileriyiz” dedi.

Yayın Tarihi: 25 Ekim 2019 Saat: 4:32