BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > ŞEKER HAMURU MODELLEME EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR


BUSMEK’in yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında bu yıl yeni başlattığı 8 saatlik eğitim programları, çalışma hayatında vakit darlığı çeken Bursalıların yeni adresi oluyor.

DSC_0071

Şeker Hamuru ile Pastalarınıza Renk Katın!

Mutfağına yeni tatlar katmak isteyenlere özel hazırlanan programlarla son yıllarda en çok ilgi gören lezzetlerin eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerden bir yenisi olan “Şeker hamuru modelleme” eğitimleri ile, şeker ve kurabiye hamurunun hazırlanması, şeker hamuru ile kaplama teknikleri, şeker hamuru ile figür yapımı gibi birçok eğitim veriliyor.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Programın eğitiminde; şeker hamurundan çeşitli figürler yapılabilen, bu figürler ile pasta, kek ve kurabiye kaplayabilme bilgi ve becerisi kazandırılmaktadır.

KONU BAŞLIKLARI

  • Şeker hamuru kaplamaya uygun kurabiye hamurunun hazırlanmasıTruff Yapımı
  • Kaplama hamuru hazırlığı
  • Kurabiyenin kaplanması
  • Şeker hamuru ile Gül,Çiçek,Zincir vb. figürlerin çalışılması.
  • Şeker hamuru ile hayvan figürleri çalışması.

TANIMLAR

Şeker hamuru pastalarkekler ve özellikle düğün pastalarının üzerini kaplamak veya dolgu malzemesi olarak kullanmak üzere, genellikle sadece su ve şekerden yapılmış hamurdur. Şeker ve su karışımı yaklaşık 112-115 derece C ye ısıtılır, bir miktar soğuduktan sonra çırpma ya da hızlı karıştırma yoluyla mat renkli bir hamur meydana getirilir. Bu aşamada dolgu veya kaplama yapılacak “şeker hamuru” hazırdır. Bu hamura tat vermek amacıyla limon suyu, diğer tatlandırıcılar veya renklendiriciler eklenebilir. Bir miktar akışkan olan bu hamura İngilizce poured fondant yani akışkan şeker hamuru denir.

Profesyonel olarak kullanılan “kaplama şeker hamuru” için bu akışkan hamurun içerisine jelatin, gıda tipi gliserin veya agar gibi katkılar eklenerek elastikiyet sağlanarak oklava yardımıyla açılabilen bir kaplama hamuru oluşturulur.

Günümüzde pasta veya kurabiye süsleme işi yapan kişilerin çoğu bu hazır şeker hamuru ürünlerini kullanmakta. Doğum günü pastalarının süslenmesi, özel günler için yapılan kurabiyelerin veya cup cakelerin süslenmesinde sıkça kullanılıyor.

Kaplanacak pasta veya kekin yüzeyi ve yanları bu açılmış hamurun üzerine serilmesi ve düzeltilmesiyle pürüzsüz ve süslemelere hazır bir yüzey haline getirilir.

Ayrıca pasta-kurabiye üzerini kaplamanın yanında, ek süslemeler, şekilli figürler, renkli yazılar için de bolca kullanılıyor. Şeker hamurunu şekillendirmek ve birbirinden farklı kalıplarla kesebilmek oldukça kolay olduğundan bu tarz şekillendirmelerde çok tercih ediliyor.

Şeker Hamurlu Kurabiye veya Şeker Hamurlu Pasta işlerinin yapımında büyük çoğunluklar bu hazır hamurlar kullanılmakta.

KAZANILACAK YETKİNLİKLER

Program, kursiyerlerin mutfak kültür ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.
Ayrıca kursiyerlere istihdam alanları oluşturmaktadır.

DERS PROGRAMI

Başlangıç Tarihi : 10.03.2015

Bitiş Tarihi : 10.03.2015

Ders Günleri : Salı

Ders Saati : 09:00 – 16:00 ( 8 saat )

Zümre Öğretmeni : Şerife KUTLU

Program Türü : Katılım Belgeli

KURSİYER ŞARTLARI

  • Malzeme ücretleri kursiyerlerden öğretmen tarafından toplanacaktır.
  • Kurs tek gün olacaktır.
  • Ders günü sonunda kursiyerlere eğitime katıldıklarına ilişkin KATILIM BELGESİ verilecektir.
  • Toplamda kurs süresi 1 gün 8 saattir.

 

                                                                                 ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ…

DSC_0094

DSC_0091

DSC_0076

DSC_0074

DSC_0073

DSC_0002

DSC_0018

DSC_0035

DSC_0054

DSC_0061

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi: 5 Mart 2015 Saat: 2:57