BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > SENAİ DEMİRCİ İLE FATİHAYI ANLAMAK

Açılışından bu yana değerli simaları konuk eden Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi, bu ayki etkinlikleri kapsamında eğitimci-yazar Senai Demirci’yi ağırladı. “Kırk Kapının Kırk Duası Fatiha” konulu seminerde Fatiha’nın manevi anlamı ve hikmetlerinden bahsedildi.

DSC_0012

“Fatiha, dilimize değen en güzel duadır. Açılıştır. Yaratıcı’nın yarattıklarına açılışıdır. Yaratılanların Yaratıcı’ya kendilerini açacağı genişçe bir kapıdır.”

B.B.B İncirli Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak gelen eğitimci-yazar Senai Demirci, “İnsanın varlığı kendinden değildir, ödünç verilmiştir” diyerek insanın geldiği ilk kapının yalnızlık kapısı olduğunu anlattı. Sonrasında, İnsanın dünya üzerindeki hallerinin, umutsuzluklarının, aldanışlarının, sonu gelmeyen kurumlanmalarının, gafletinin, hasretinin, huzursuzluklarının, alışkanlıklarının, bencilliğinin, savruluşlarının kapılarını aralayan Demirci, ilk kapıdan itibaren kırk kapıyı insanın üzerine kapanmış kapılar olarak addederek,” Kapılar da O’ndan, açma niyeti de: Biz de Fatiha’nın cennetine buyur edildik. Üzerimize kapanan kapıları Fatiha’nın anlamıyla açmaya niyetlendik. Bize hazırlanan o umulmadık bahçeyi gördük. Bize okuyacağımız bir Fatiha’yı indirmeyi dileyen, Allah’tır” diye aktardı.

Fatiha suresini okunacaklar arasında olmasını dileyenin Allah olduğunu söyleyen Demirci, “Bu bahçenin şahidi olarak: ‘Maşallah, lâ kuvvete illâ billah…’ Allah dilediği için Allah’tan isteyen olduk. İstememizi dileyenin dileği, vermektir elbet!” temennileriyle sözlerini noktaladı.

Yoğun katılımın yaşandığı gecede davetliler Senai Demirci’nin konuşmasını ilgiyle dinledikleri program sonrasında kendisiyle sohbet edip kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.​

DSC_0015

_DSC0110