BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > TABLOLAR TOZ PASTELLE HAYAT BULDU

BUSMEK Mudanya Kurs Merkezi’nin açtığı “Toz Pastel Resim Sergisi” Butik Esman Otel Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. 76 kursiyerin toz pastel tekniği ile yaptığı 110 adet resim büyük ilgi gördü.

Mudanya Esman Butik Otel’in salonunda gerçekleştirilen açılışa Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkan Vekili Cemil Ergün, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ferda Taşdelen ve BUSMEK İdarecileri ile çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, el emeği ile yapılan çalışmaların ürünü olan bu güzel eserleri gösterime açmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “ Sayın Başkanımız Recep ALTEPE adına hepinizi saygıyla selamlıyorum ve bu güzel günümüze hoş geldiniz diyorum. Bugün farklı bir gün, resimlerimizin konuşacağı gündür. Her resmin bir dili vardır ve onlar birçok şeyi ifade ediyor. Ben bu vesileyle özellikle öğretmenimiz Burcu Günel Yalman’ın öncülüğünde emeği geçen tüm kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Sergi için BUSMEK’e kapılarını açan Esman Butik Otel sahibi Nejdet ŞEN’e de katkılarından dolayı başkanımız adına Şahin Arat, teşekkür plaketi verdi. Açılış sonrası sergi salonunu gezen Şahin Arat, Resim öğretmeni Burcu Yalman’dan sergi hakkında bilgi aldı. Yalman, resimlerde fırça değil tamamen parmakların kullanıldığını belirterek çalışmaların karakalem, füzen (kömür kalem) ve ağırlıklı olarak toz pastel tekniğinde hazırlandığını söyledi. Yaşları 20 ile 80 arasında değişen 76 kursiyerin oluşturduğu sergide; natürmort, peyzaj ve portre çalışmalarında hazırlanan eserler büyük beğeni topladı. Sergi süresince ziyaretler devam etti.  Bursa Milletvekilimiz Sayın İsmet Su, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkan Vekili Cemil Ergün ve birçok siyasi parti temsilcisi de sergiyi ziyarette bulundu. Serginin 4. günü son olarak Mudanya Kaymakamı Orhan ÇİFTÇİ ve Halk Eğitim  Müdürü Remzi ATAMAN ziyarette bulunarak beğenilerini sundular. 20 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar sanatseverlerle buluşan sergiyi yaklaşık 500 sanatsever ziyarette bulundu.

Yayın Tarihi: 20 Ocak 2014 Saat: 4:04