ANASAYFA > Haberler > TURİZMCİLER VE FENOMENLER İPEĞİN MERKEZİNDE

BUSMEK Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde “Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak” projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında tanıtım programı düzenlendi. Gelen misafirler arasında turizm acente sahipleri ve dünya çapında tanınan sosyal medya fenomenleri de yer aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü, Bursa Turizm Tanıtma Birliği, ve BUSMEK tarafından, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programında ipek böceğinin yumurtalardan başlayarak ördüğü kozanın içerisinde bir kelebeğe dönüşünceye kadar geçirdiği aşamalar, kozadan ipeğin nasıl alındığı ve iplik haline gelerek dokuma tezgâhlarında nasıl işlendiği, uygulamalı olarak anlatıldı. Aynı zamanda ipeğin kullanım alanları hakkında bilinmeyenler de aktarıldı. Ayrıca Coğrafi İşaret Tescilli Bursa İpeği’nin, tarihini, Türkiye’de ve dünyadaki yeri ve önemi hakkında bilgiler verildi. İpek halıların desenlerinin nasıl çıkarıldığı, ipek halı ve kumaşların nasıl dokunduğu, atölyelerde incelendi.

Aralarında @gezimanya, @haleydasovich, @traveltomtom, @marinacomes , @dalkom.j ‘nin de bulunduğu dünyaca tanınmış instagram ve youtube fenomenleri, turizm acente sahipleri, tekstil alanında faaliyet gösteren şirketler, Güney Marmara Otelciler Birliği ve Türkiye Seyahat Acenteler Birliği Bölge Temsilcilerinin de hazır bulunduğu tanıtım programında katılımcılara, Bursa İpeğinin kozadan kumaş ve halıya uzanan yolculuğu, yurt içi ve yurt dışında bursa ipeğinin tanıtılması amacıyla katıldığımız ulusal ve uluslararası fuar ve organizasyonlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Tanıtım programına katılan misafirler Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Bursa ipeği ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Ayrıca programa katılanlar arasında yapılan çekilişle 10 kişiye çeşitli hediyeler verildi.

Yayın Tarihi: 5 Şubat 2020 Saat: 3:06