BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > TÜRKÇE YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADIK

Kaliteli eğitimin adresi olan BUSMEK, Ankara Üniversitesi TÖMER işbirliği ile düzenlenen Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Öğrencilerini ağırladı. Yabancı öğrenciler önce geleneksel Türk el sanatlarını tanıma fırsatı bulurken daha sonra Türk yemeklerini öğrenip el becerilerini sergilediler.

Türk dilini ve kültürünü gerçekleştirdiği eğitim ve kültürel faaliyetlerle dünyanın dört bir köşesine başarıyla taşıyan Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz okulunun son durağı BUSMEK oldu. Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesinin ev sahipliğinde kente gelen 28 yabancı öğrenci, birçok tarihi ve kültürel mekanı gezdi. Polonya, Katar, Arnavutluk, Kosova, Ukrayna, Gürcistan, Almanya, Güney Kore, Somali, Ürdün, Romanya ve Macaristan gibi birçok ülkeden gelen öğrenciler Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları Merinos kurs merkezinde yapılan etkinlikte çini sanatıyla tanışıp uygulama fırsatı buldular. Çini tabaklarını gün boyu büyük bir özenle boyayan öğrenciler hem eğlendiler hem de bu keyifli etkinlikte bulunmanın onları çok mutlu ettiğini söylediler. Boyanan tabaklar fırına verilerek son halini aldı ve öğrencilere hediye edildi.

Türk yemeklerini tattılar

Bursa’ya Türkçe öğrenmek için gelen yabancı öğrenciler BUSMEK Erikli Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri sınıfında hünerlerini sergileyen yabancı uyruklu öğrenciler önce hamur açıp börek yaptılar daha sonra yaprak sardılar. Hazırladıkları yemeklerin tabak süslemelerini de yaptıktan sonra hep birlikte tadına bakan öğrenciler, Türk mutfağının lezzetine hayran kaldıklarını söylerken, böyle eğlenceli bir organizasyonda yemek yapmayı öğrendikleri için de ayrıca BUSMEK’e teşekkür ettiler.

TÖMER Bursa Şubesi Müdürü Halil Çağlar, Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği 8’inci yaz okulu programı kapsamındaki misafir öğrenciler için Türk kültürü ve sanatına yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çağlar, “Dil ve kültür ayrılmaz ikili. Türkçe öğrenen birisi, dünyaya Türkçe bakmayı da öğrenebilmeli. Bu kapsamda bu tür kazanımlar da elde ediyorlar. Bu programın da gayelerinden birisi bu. Ayrıca bizleri her yıl büyük bir memnuniyet ile ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Recep ALTEPE’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman ve BUSMEK Yöneticisi Eyüp Arda da öğrencileri ziyaret ederek Türk kültürünü yakından tanımak için Bursa’ya gelen yabancı öğrencileri akıcı Türkçeleri için tebrik ettiler.

Yayın Tarihi: 11 Ağustos 2017 Saat: 4:50