BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > ULUSLARARASI YEMEK YARIŞMASI’NDA BUSMEK KURSİYERİ

Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen ve üç gün süren Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması Nilüfer’de düzenlendi. Yarışmada BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi Endüstriyel Mutfak öğrencisi Serap Keskin de hünerlerini sergileyerek “Merit” belgesi almaya hak kazandı.

DSC_0212  Türk Mutfağı ve lezzetinin uluslararası alanda tanıtılması amacıyla 17-18-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması’ sona erdi. Lezzetler geçidinin oluştuğu etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Lütfü Günenç ve ana sponsorlardan bir olan İnoksan Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık da katıldı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Türkiye’deki meslek liselerinden öğrenciler, Üniversiteler ve Yabancı Şefler birçok etapta kıyasıya yarıştı.

Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımının hedeflendiği yarışmada üç gün boyunca 700 kişi hünerlerini sergiledi. Yarışmanın 2. Günü gerçekleştirilen “Junior University Level Pasta (Makarna Yemekleri)” etabında BUSMEK kursiyeri Serap Keskin “Karidesli Ravioli” ile yarışmaya katıldı. Kıyasıya rekabetin hakim olduğu yarışmada 3 numaralı mutfakta hünerlerini sergileyen 17 yaşındaki Serap Keskin’in hazırladığı makarna jüri ve katılımcılar tarafından beğeni kazandı. Lezzetlerin yarıştığı yarışmada hijyen de bir o kadar önemli olurken jüri yemeklerin yapım aşamasında mutfakları gezerek her adımı puanladılar. Yarışmaların sonunda 1.’lere altın, 2.’lere gümüş madalyalar verilirken, 3.’lere de  Merit (Üstün Başarı Begesi) takdim edildi. Yaptığı karidesli makarnayla farklı bir çalışmaya imza atan Keskin de Merit Belgesi almaya hak kazanarak BUSMEK’i onurlandırdı. Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ödül töreninde yarışmacılara ödüllerini sunarak Bursa’nın gastronomi alanında önemli bir organizasyona imza attığını kaydetti. Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ümit Yüksel de hedeflerinin yüksek katılımla geniş kitlelere ulaşmak olduğunu söyledi. Organizasyona Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurum ve kuruluşlar da destek verdi.

20141020_140359

DSC_0158 DSC_0151 DSC_0148 DSC_0141 DSC_0122 DSC_0089 DSC_0084 DSC_0057 DSC_0053 DSC_0033 DSC_0021 DSC_0095 DSC_0071 DSC_0138 DSC_0122 DSC_0115 DSC_0091 DSC_0123

Yayın Tarihi: 30 Ekim 2014 Saat: 1:18