BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Başarı Hikayeleri > ÜNİVERSİTEDE HAYALİNİ KURUYORDU, GERÇEK OLDU

Efe Aydın, endüstri mühendisliği  mezunu  genç bir girişimci. Belli bir süre aile şirketinde çalışıp tecrübe edindikten  sonra  kendi iş yerini açmaya karar vermiş.

İnşaat malzemeleri distribütörlüğü yapan aile şirketi, sadece satış odaklı çalışırken, kendi kurduğu parke firmasında ise proje bazlı işlerle,  hem satış hem de uygulama yapılarak çalışılıyor. Aydın, malzemeleri  aile firmasından tedarik ettiğini, müteahhitlerle ve bayilerle çalıştığını belirtti.

“Üniversite hayatım boyunca girişimci olmayı, kendi işimi yapmayı, bağımsız bir şirket yönetmeyi hayal ediyordum”  diyen Aydın, iş yeri sahibi olmanın güzel bir duygu olduğunu, kendi ekibinizi ve kendi müşterilerinizi oluşturmak,  bunlar hep keyifli şeyler, tekrar bir şansım olsa yine bunları tercih ederim dedi.

Bazen ürünlerin termininde sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Aydın, “fabrikalarla çok iyi bir iletişim halinde olmamız gerekiyor, insanlara söz veriliyor, fabrikaların üretim planlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor müşteri ilişkilerini doğru yönetip doğru zamanda doğru şekilde yapmamız gerekiyor” diye belirtti.

BUSMEK Girişimcilik Kurslarının kesinlikle faydaları olduğunu belirten Aydın,  kendi iş yerini açmanın risklerini, zorluklarını bilmek ve bunlarla ilgili yeterli bilgiye sahip olmak için bu kursların bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Kendi iş yerini kurmasında büyük etkisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne,  KOSGEB’e desteklerinden dolayı  teşekkürlerini belirten Aydın, girişimcilik arzusu olanların bu eğitimlerden faydalanması gerektiğini de sözlerine ekledi.