ANASAYFA > Haberler > ÜRDÜN’ÜN BAŞKENTİ AMMAN’DA EBRU SERGİSİ AÇILDI

Yurt içi ve yurt dışındaki eğitim faaliyetleriyle takdir toplayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat Ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) , geleneksel el sanatlarımızı sınırlarımızın dışında da  tanıtmaya devam ediyor.

BUSMEK ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle Mart ayından  bu yana devam eden geleneksel Ebru kursunun kapanış töreni ve sergi açılışı Ürdün’ün başkenti Amman’da  Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Programa, T.C. Amman Büyükelçisi Sayın Murat Karagöz, TİKA Amman Program Koordinatörü Sayın Kürşat Mahmat, Maarif Vakfı Amman Koordinatörü Sayın Ahmet Zeki Olaş, THY Amman Müdürü Sayın Mazen ed-Disi İle kursiyerlerimiz ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Açılış konuşmasını ev sahibi sıfatıyla Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sayın Cengiz Eroğlu yaptı. Eroğlu, konuşmalarında bu faaliyeti düzenlememizde yardımları için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına ve BUSMEK yetkililerine akabinde kursu başarıyla yöneten Ebru usta öğreticisi Sayın Zeynep Gültekin’e teşekkürlerini iletti.

Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını ileterek, müdürlüğün yurt içinde ve yurt dışında yaptıkları faaliyetleri anlatarak Türk İslam Sanatları’nın yaşatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını önemsediklerini ifade etti.

T.C. Amman Büyükelçisi Sayın Murat Karagöz yaptığı konuşmada, Amman Yunus Emre Enstitüsüne ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları BUSMEK’e teşekkür edip iki ülke arasındaki kültürel alışverişin önemini vurgulayarak bu tür faaliyetlerin devamının gelmesini arzu ettiğini söyledi. Ebru kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize sertifika töreni yapıldı. Kursiyerlerin yaptıkları eserlerden oluşan sergi katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Yayın Tarihi: 24 Haziran 2019 Saat: 4:21