BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ İÇİN DUYURU

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol  sonrası Mart ve Nisan aylarında verilecek Girişimcilik Eğitimi için 5 Şubat- 23 Şubat 2018 tarihleri arası ön başvurular alınacaktır.

Girişimcilik Kursuna katılmak isteyen kursiyerler, aşağıdaki başvuru formunu doldurup bir adet fotoğrafla beraber Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi F blok BUSMEK Danışmaya getirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Girişimcinin başvuru tarihi itibariyle;

– Son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda (Güncel NACE-Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında yer alan 4’lü koda göre); şahıs işletmesinin veya bir işletmede %50’den fazla ortaklığının bulunmaması,

– Mevcutta kendisine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmesinin bulunmaması,

– Tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50’den fazla ortaklığının olmaması,

– Başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.

– Yeterli miktarda sermayesinin olması gerekmektedir.

– BUSMEK KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine yeni işletme açacaklar katılabilir.

– Eğitimden sonra işletme kurulacak ve iş planı KOSGEB tarafından onaylanan projelere destek verilecektir.

-Ödemeler öncelikle Girişimci tarafından yapılacak daha sonra KOSGEB tarafından Girişimciye geri ödenecektir.

-Girişimci’ nin SGK ve Vergi Dairesi borcu olmamalıdır veya yapılandırılmış olmalıdır.

-Öncelikli olarak BUSMEK mezunu ve kursiyerleri başvuru yapabilecektir.

-Derslere devam zorunluluğu vardır.

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

-Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi  başvuru formunun  doldurularak fotoğraflı olarak getirilmesi gerekmektedir.

-Adayların başvuru formunu en geç 23.02.2018 tarihinde mesai bitimine kadar Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi F blok BUSMEK Danışmaya teslim etmesi gerekmektedir.

EĞİTİM TARİHLERİ

1. Grup Mart Ayı