ANASAYFA > Haberler > YABANCI MİSAFİRLER TÜRK KÜLTÜRÜYLE TANIŞTI


Bursa’ya dünyanın dört bir yanından gelen yabancı misafirler, BUSMEK Merinos Kurs Merkezi’nde çini tabak boyadı, Mesleki Eğitim Merkezi’nde dolma sardı, mantı ve pasta yaptı.


     BUSMEK, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa yürüttü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen bine yakın öğrenci, bulunduğu şehrin kültürünü yakından inceleme ve uygulama fırsatı buldu. Bursa’ya 24 farklı ülkeden 25 misafir gelerek  hem şehri gezdiler hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldular. İtalya, Fransa, Amerika, Arjantin, Gana, Mısır, Malezya, Nijerya, İngiltere gibi ülkelerden gelen toplam 25 kişi, BUSMEK’te düzenlenen programda çini sanatını ve Türk yemekleri yapmayı öğrendi.
Dolma saran, mantı, köfte gibi yemekler yapan öğrenciler, yaptıkları yemekleri de hep birlikte yedi. Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Malezyalı Xın Yı Tan, “Türk yemekleri çok güzel bugün sarma sarmayı öğrendik. Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Türkiye’ye bir daha gelmek istiyorum. Türk insanlarını, kültürlerini ve yemeklerini çok beğendim. Osmanlı tarihinin Bursa’daki kalıntılarını görmek beni çok heyecanlandırdı. Kendi ülkeme döndüğümde öğrendiğim bütün yemekleri yapacağım. ” dedi.


Nijerya’dan gelen  Njideka Dimgba da, “Türk mutfağı ile bazı yemeklerimiz benziyor. Ancak Nijerya’ya gittiğimde sarma sarmaya devam edeceğim. Bizim için bu güzel bir deneyim oldu. Türk insanının misafirperverliği beni çok mutlu etti. Bursa’da ise dağından denizine her şeyi ile yeşil bir şehir olması çok dikkatimi çekti” diye konuştu.
Yabancı misafirlere konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander Bursa’nın iklimiyle, sanayisiyle, tarihiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak kendilerini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 8 Ağustos 2018 Saat: 5:02