BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > YABANCI ÖĞRENCİLER OSMANLI MUTFAĞINI TANIDI

Bursa’ya Türkçe öğrenmek için gelen yabancı öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezi’nde  BUSMEK usta şefi ve aşçılık kursiyerleri eşliğinde “Osmanlı Saray Mutfağı”na dair püf noktaları öğrenerek bu eşsiz lezzetleri ülkelerinde tanıtmayı amaçlıyor.

DSC_0109

Ankara Üniversitesi TÖMER  Bursa Şubesi‘nin Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında 23 ülkeden 28 öğrenci, Türkçe öğrenmek için geldikleri Bursa’da Türk gelenek ve göreneklerini yakından tanıyor.  Çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler Türk kültürünün önemli bir parçası olan “Türk ve Osmanlı Gastronomi Kültürü” hakkında bilgi sahibi olmak ve yemek yapmak üzere BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi’ne konuk oldular.

BUSMEK’in Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan “Endüstriyel Mutfak” Bursalılar’ın olduğu kadar yabancıların da ilgi odağı oluyor. Bursa’ya Türkçe öğrenmek için gelen yabancı öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezi’nde BUSMEK usta şefi Şerife Kutlu ve aşçılık kursiyerleri eşliğinde “Osmanlı Saray Mutfağı”na dair püf noktaları öğrenerek bu eşsiz lezzetleri ülkelerinde tanıtmayı amaçlıyor. Osmanlı Saray Mutfağı’nın leziz örneklerinden; Lebeniye Çorbası, Humus, Kuru Erik Yahnisi, Paşa Pilavı, Keşkül-ü Fukara Tatlısı ve Cacık’ın bulunduğu zengin menüyü birlikte hazırlamak için mutfağa giren yabancı konuklar hem eğlendiler hem de kültürümüze dair bu eşsiz lezzetleri öğrendiler.

Hazırladıkları yemeklerin tabak süslemelerini yaptıktan sonra hep birlikte tadına bakan yabancı öğrenciler, Türk mutfağının lezzetine hayran kaldıklarını söylerken, böyle eğlenceli bir organizasyonda yemek yapmayı öğrendikleri için de BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi’ne teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi’ne hayran kaldılar

Öğrenciler Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret ettiler. Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ağırladı. Bursa ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında gençleri bilgilendiren Ödünç, Türkçe’yi kısa sürede öğrenerek oldukça başarılı bir şekilde konuşan öğrencileri tebrik etti. Başkanvekili Ödünç, ziyaretin sonunda gençlere Bursa’ya özgü hediyeler de verdi. Gençler ise Bursa’yı çok sevdiklerini ve Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapısını da çok beğendiklerini kaydetti.

DSC_0022

DSC_0029