ANASAYFA > Haberler > YAZAR AHMET BULUT HZ. MEVLÂNA’YI ANLATTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi’nin düzenlediği kültür söyleşilerinin konuğu
İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut oldu. “Gönüllerin Sultanı Hz. Mevlana” diyen Bulut, Bursalılara
maneviyat yüklü bir program gerçekleştirdi.

DSC_0223

İncirli Kültür Merkezi tarafından ‘Hz. Mevlâna’nın 742. Vuslat yıl dönümü etkinlikleri’ kapsamında
‘Gönüllerin Sultanı Hz. Mevlâna’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Yazar Ahmet Bulut, konuşmasında
Mevlâna’nın sözlerine yer vererek onun hayata yaklaşımından bahsetti.

“Hz. Mevlâna İslâmı Kuran’ın gölgesinde yaşardı, biz Kuran’ı ne kadar rehber ediniyoruz?” diye konuşmasına başlayan Bulut, “Hz. Mevlana ‘Canım bedende oldukça Kur’an-ı Kerim’in kölesiyim. Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) bastığı toprağın tozuyum’ diyor. Efendimizin doğum gününü barındıran bu ayda Kur’an-ı Kerim’i okumaya kendimize ödev edinelim” şeklinde konuştu.
Mevlana’nın aşkla, sevgiyle, dostlukla birlikte, mücadelenin, umudun sembolü olduğunu dile getiren Bulut, Hz. Mevlâna’nın Şems ile tanışmasının ilim yolunda dönüm noktası olduğunu vurguladı: “Şems, Hz.Mevlâna’nın mânevi dünyasında fırtınalar estirmiştir. ‘Ben Şems’i tanımadan önce acıkırdım, doyardım. Üstad’ı tanıdıktan sonra aç olan insanları düşünüp yiyemez oldum’ demiştir. Hz. Mevlâna Şems-i Tebrîzi ile tanıştıktan sonra aşk ilim öğrenmiş, ‘Hamdım, piştim, yandım’ demiştir.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ve B.B.B Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat’ın katıldığı program sonunda Özlükurt, Bulut’a Bursa BUSMEK atölyelerinde kursiyerler tarafından yapılan Yeşil Türbe plaketi takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Yayın Tarihi: 18 Aralık 2015 Saat: 9:06