ANASAYFA > Haberler > YENİ ÖĞRENCİLERE EL SANATLARIMIZI TANITTIK

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Birlik Vakfı Bursa Şubesi ve öğrenci toplulukları, yeni başlayan öğrenciler için ‘Üniversitene Hoş Geldin Şenliği’ düzenledi.

Görükle Kampüsü Mediko Binası önünde gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademisyenler, personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin sürdüğü üç gün boyunca BUSMEK standında geleneksel el sanatlarımızdan ebru ve tezhip branşında uygulamalar yapıldı. Yoğun ilgi gören standımızda öğrencilere, yeni dönemde açılan kurslarımız, kayıt sistemimiz ve BUSMEK faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, üniversite yönetimine 6 ay önce geldiklerini hatırlatarak; “İlk anda öğrenciye dokunan küçük rötuşlar yaptık. Sistemi değiştirmedik. Aynı sistem, aynı yöneticiler, aynı personel ve aynı öğrencilerle devam ettik. Ancak insan ve öğrenci odaklı bir anlayışı sahip oluyorsanız, o takdirde iyileştirme yapma imkânına sahip oluyorsunuz demektir. Yeni gelen öğrencilere Mevlana’nın pergel metaforunu hatırlatmak isterim. Bildiğiniz gibi pergelin bir sabit bir de hareketli ayağı var. Ülkemizde üniversite gençliğinin sabit ayağı; kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanan, milli ve manevi değerlerimizle yoğurulmuş değerler bütünü olmalıdır. Hareketli ayağımız ise; modern ve çağdaş dünyayı anlayan, anlamlandırabilen ve çözümler konusunda düşünen, düşündüklerini de eyleme koyan bireyler olmaktır. Bu iki ayağı birlikte götürmek durumundayız. Eğer böyle yetişirseniz, İslam ve Türk dünyasının yanı sıra tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu bir genç profiline sahip olursunuz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik ise konuşmasına yeni öğrencilere hoş geldiniz diyerek başladı. Gençliğin, insanlığın en kıymetli hazinesi olduğunu kaydeden Başkan Vekili Süleyman Çelik; “Gençlik bizim geleceğimizdir. Ecdadımızın sahip çıktığı vatan topraklarını yarın daha müreffeh hale getirecek olanlardır. Büyük ve güçlü Türkiye ideali, onların milli ve manevi değerlere bağlılığı, İnsana ve doğaya saygısı, fikri ve kültürel anlamda donanımlı olmalarına bağlı olarak gerçekleşecektir. Bizler gençlerimizin medeniyet şuurlarına sahip, çağın gereklerini doğru okuyabilen, insanlığa değer katabilecek, özgüvenli ve ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri için her türlü imkânı hazırlamakla mükellefiz. Bursa Uludağ Üniversitesi de bu misyon ile çalışan kentimizin ve ülkemizin en önemli kurumlarındandır” şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 25 Ekim 2019 Saat: 4:03