BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > YEŞİL BURSA İÇİN YENİ BRANŞLAR

YEŞİL BURSA İÇİN YENİ BRANŞLAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) üç yeni branşa start verdi. BUSMEK; “Park Bahçe Ve Koruların Bakımı, Bitki Zararlıları İle Mücadele ve Orman Emvali Üretim İşçiliği (Budama)” konulu yeni branşlarla, toprağa ve yeşile düşkün Bursalılara eğitim verecek.

Merinos Kurs Merkezinde açılacak branşlardan “Park Bahçe Ve Koruların Bakımı” kursunda, katılımcılara proje okuma, toprak hazırlığı, ekim, dikim faaliyetleri, sera yapım tekniği, çevre koşulları, dış mekân bitkileri, çim alan tesisi, süs bitkilerinde budama, süs bitkileri hastalıkları ile mücadele eğitiminin yanı sıra kültürel bakım, meyvecilik, toprak işleme alet ve makinelerinin ayarları ve kullanılması konusunda dersler verilecek. Çarşamba – Perşembe – Cuma günleri 18.00 – 21.00 saatleri arasında düzenlenen eğitim yaklaşık 5 ay sürecek.

“Bitki Zararlıları İle Mücadele” eğitimleri de Merinos Kurs Merkezinde Pazartesi – Salı günleri 17.30 – 21.20 saatleri arasında verilecek.  Üç ay sürecek kursta, bitkilerin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için, bitki ve torakta görülen zararlıların tanınarak verdikleri zarar şekline göre mücadele edilmesi öğretilecek.

Orman Emvali Üretim İşçiliği (Budama) isimli programda ise; ormanda kesim yapma, ağaçları dallardan temizlemek, motorlu testere ile çalışma, kazalardan korunma, ölçü ve kayıt işleri gibi konular anlatılacak.  Pazartesi – Salı Günleri 18:00 – 21:00 saatleri arasında verilecek eğitimin ise yaklaşık 4 ay sürmesi planlanıyor.

BUSMEK park ve bahçelerle işbirliği halinde. Bahçecilik eğitimi alanların, BUSMEK’ten alacakları sertifika ile gerekli yeterliliğe sahip olduğu takdirde park ve bahçelerde istihdam edilmesi planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların verileceği kursların sonunda katılımcılar; süs bitkileri seraları, meyve bahçeleri, fidanlıklar… gibi yerlerde çalışabilecekler.

Kayıt için buraya tıklayınız…

Yayın Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat: 2:41