BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > YÖRÜK-TÜRKMEN DEFİLESİ HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi Yörük Türkmen kıyafetlerini hazırladığı bir koleksiyonla tanıtacak. İpek ve yün ağırlıklı kumaşlardan oluşacak koleksiyonda, ünlü manken Tuğçe Kazaz defilenin organizasyonunda yer alacak.

DSC_0310

BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi tasarım ekibi yeni bir defile düzenlemek için hazırlanıyor. Yörük-Türkmen Kıyafetlerinden esinlenilerek hazırlanacak olan defile için Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve Tuğçe Kazaz, BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde BUSMEK yöneticileriyle bir araya geldi. Gecede, Yörük-Türkmen kıyafetlerinin modernize edilerek hazırlanacağı kreasyonun detayları hakkında konuşuldu.

Ticari kaygılar ve birtakım sentezlerle aslı bozulan Yörük-Türkmen kıyafetlerinin özüne dikkat çekmek amacıyla yapılacak olan defile için çalışmalar hakkında konuşulan gecede, Mesleki Eğitim Merkezi’nde daha önce yapılan çalışmalar incelendi. Burada yapılan çalışmaları oldukça beğenen Kazaz,  İpek ve yün ağırlıklı kumaşlardan oluşacak olan kreasyon hakkında atölye sorumlusu Nazire Alper’den bilgi aldı. Atölyeleri de gezen Kazaz, burada yapılan kursiyer ürünlerini de dikkatle inceledi.

Gerçekleştirilecek defile ile Yörük-Türkmen kıyafetlerinin ulusal çapta tanıtılacağını söyleyen İrfan Tatlıoğlu, “ BUSMEK’in hazırlayacağı kıyafetler sayesinde yok olmaya yüz tutmuş kültürümüzü yeniden canlandıracağız. Yaklaşık 40 parçanın yer alacağı bu koleksiyonu tüm Türkmen ülkelerine de götürerek ulusal çapta tanıtmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

DSC_0343

DSC_0344