BUSMEK | Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları > Haberler > YÖRÜK-TÜRKMEN KIYAFETLERİ BUSMEK’İN ELLERİNDEN ÇIKACAK

BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi Yörük Türkmenlerin yöresel kıyafetlerinin incelenmesi amacıyla  dağ ilçelerine ziyarette bulundu.

IMG_1773

BUSMEK yönetimi ve BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri Yörük Türkmenlerinin kıyafetlerini araştırmak üzere Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıloğlu’nu ziyaret etti.

Ticari kaygılarla ve birtakım sentezlerle aslı bozulan Yörük-Türkmen kıyafetlerinin özünü bulmak amacıyla yapılan araştırma nitelikli ziyarette Keles İlçesinin Sorgun Köyü’ne ve Orhaneli ilçesine gidildi. Bursa’nın Yörük-Türkmen merkezi olarak bilinen dağ yöresinde halkın evlerine giren BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri, sandıklarda yıllanmış kıyafetleri inceledi. Yün eğirmeden kuşak dokunmasına, yöresel kıyafetlere el dokuması yapan köy sakinleriyle yapılan görüşmeler sonucu kıyafetlerin yapılışları ve uygulanan desenler hakkında bilgi alındı.

Yörük-Türkmen kıyafetlerinin özünü  araştırmaya dönük yapılan bu çalışmada BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi’ne  ilham olan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Bu araştırmanın sonucunda aslına uygun kıyafetlerin üretimi yapılarak geçmişimize, tarihimize sahip çıkmış olacağız. Ayrıca BUSMEK’in yapacağı koleksiyonu tüm Yörük-Türkmen dernek ve federasyonlarına götürerek de tanıtmak istiyoruz “şeklinde konuştu.

IMG_1715

IMG_1763