AŞÇI ÇIRAĞI

29 Eylül 2021 - Çarşamba

Bu branşın eğitim süresi 178 saattir.

Program, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış mutfak elemanı yetiştirmeyi hedefler.

Konu başlıkları: Kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek-içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri ve grupları, sebzeleri pişirmeye hazırlık, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, basit tatlılar.

İstihdam Alanları: Mesleki yeterliliklerini kazananlar, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek-içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.