BUTİK PASTACILIK

29 Eylül 2021 - Çarşamba

Bu branşın eğitim süresi 80 saattir.

Bu alanda taze, doğal ve kişiye özel üretimler yapılır. Alışılmış pastane konseptinin dışında, modern ve kişiye özel hizmet sunan ‘haute-coutre’ pasta üretimi eğitimleri butik pastacılık yapımına dair bilgi ve becerinin geliştirilmesine yöneliktir.

Konu Başlıkları: Katkılı pandispanya çeşitleri, katkısız pandispanya çeşitleri, spesiyal pandispanya, pandispanya yapım teknikleri, krema yapım teknikleri, şeker hamuru ile pasta kaplama, insan figürü modelleme, hayvan figürü modelleme, maket pasta kaplama.

İstihdam Alanları: Kursu tamamlayanlar; yiyecek-içecek alanında çalışabilir, kendi iş yerleri veya evlerinde üretim yaparak gelir elde edebilirler.