PRATİK PİZZA YAPIMI

29 Eylül 2021 - Çarşamba

Bu branşın eğitim süresi 82 saattir.

Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pizza üretimi yapma ve servise hazırlama yeterliliklerine sahip kişilerin yetiştirildiği bir programdır.

Konu Başlıkları: Kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama ve çöp atımı, sebzeleri pişirmeye hazırlamak, soslar, salata ve salata sosları, kıyılarak yapılan hamurlar, mayalandırılarak yapılan hamurlar, özleştirilerek yapılan hamurlar, pizzalar.

İstihdam Alanları: Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazananlar; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya, pastane, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde çalışabilirler.