DÜNYA MUTFAĞI

29 Eylül 2021 - Çarşamba

Bu branşın eğitim süresi 80 saattir.

Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun dünya mutfaklarına ait temel yiyecek içecek hazırlamada kullanılan hammaddeleri tanıtan, ön hazırlıklarını, yiyecek çeşitlerini, pişirme, servis ve sunumunu hazır hale getirme yeterliliğini uygulamalı olarak öğreten bir eğitim programıdır.

Konu Başlıkları: Kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, bulaşık yıkama ve çöp atımı, uluslararası doğrama teknikleri, Asya Kıtası ülke mutfakları, Avrupa Kıtası ülke mutfakları, Amerika Kıtası ülke mutfakları, Afrika Kıtası ülke mutfakları.

İstihdam Alanları: Bu programı başarıyla tamamlayanlar, yiyecek içecek hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.