BUSMEK GELENEKSEL SANATLAR SERGİSİ

22 Aralık 2023 - Cuma

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında başlatılan ücretsiz sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla ortaya çıkan BUSMEK, günümüzde 13 ilçede 25 farklı mekânda yılda yaklaşık 18 bin kursiyerin eğitim aldığı büyük bir kuruma dönüşmüştür. BUSMEK, bugüne kadar 541 farklı branşta, 309,000 Bursalıya ücretsiz eğitim vermiştir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren BUSMEK, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. 7’den 70’e her kesime yönelik ücretsiz ve kaliteli eğitim faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak adına çaba sarf eden BUSMEK, kurulduğu günden bu yana eğitim yelpazesini sürekli olarak genişleterek her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmaktadır.

BUSMEK sadece eğitim faaliyetleri ile sınırlı kalmayıp, aynı zamanda yerel ve ulusal düzeyde farkındalık yaratma misyonunu üstlenmiştir. Kültürel değerleri tanıtmak, geleneksel Türk el sanatlarını iç ve dış dünyada temsil etmek adına çeşitli etkinliklere katılan BUSMEK, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen kongre, fuar, sergi, festival, kermes gibi etkinliklerde tanıtım stantları açarak şehri ve el sanatlarını en iyi şekilde temsil etmektedir.

Bu kapsamda, Tezhip, Minyatür, Ebru, Ciltleme Sanatı, Seramik, Çini, Filografi, Ahşap Yakma, Resim, Gümüş Kazaz, Deri branşlarındaki kursiyerlerimizin geçmiş dönemlerde hazırladığı eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecektir. 26-30 Aralık 2023 tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi sergi salonlarında gerçekleşecek olan bu sergi, BUSMEK’in "Sanat ve Tasarım" alanında verdiği eğitimlerin bir yansıması olarak sanatseverlerle buluşacak ve ücretsiz eğitim yelpazemizin zenginliğini sergileme fırsatı sunacaktır.

TYT DENEME SINAVI
28.12.2023