ANA KUCAĞI’NDA DERSİMİZ, ‘BAŞKANI TANIYALIM’

19 Ekim 2022 - Çarşamba

"Şehrim Bursa" müfredatı kapsamında Başkanımız Alinur Aktaş, Şirinevler Ana Kucağı Merkezimizde miniklerimiz ile buluştu. Heyecanın hat safhada olduğu merkezimizde, hem şarkılar söylendi hem de beraber oyunlar oynandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla’ 2019 yılında 6 merkezle başlattığı ve bugün adeta dev bir eğitim kurumuna dönüşen Ana Kucaklarında, Milli Eğitim müfredatının yanında ‘Şehrim Bursa’ müfredatı ile miniklere Bursa’nın değerleri de anlatılıyor. Bu yıl 21 merkezde, 180 öğretmen ve yaklaşık 2 bin öğrenci ile eğitimlerin devam ettiği Ana Kucaklarında,  ‘Başkanımızı Tanıyalım’ konusu işlenirken, minik öğrenciler büyük sürprizle karşılaştı. Şirinevler Ana Kucağı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, hem minik öğrencilere kendini tanıttı hem de onlarla sohbet etti. Oldukça keyifli geçen derste çocuklar, Başkanımız Alinur Aktaş’a Hacivat Karagöz gösterisi sundu, şarkılar söyledi.

Ana Kucaklarında miniklerin heyecanını gördükçe kendisinin de çok mutlu olduğunu belirten Başkanımız Alinur Aktaş, ‘Şehrim Bursa’ müfredatı kapsamında Bursa’nın değerlerinin de çocuklara anlatıldığını söyledi. Zaman zaman yapılan gezi programları ile çocuklara Bursa’yı tanıttıklarını dile getiren Başkanımız Alinur Aktaş, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların donanımlı bir şekilde hayata hazırlanması tek amacımız. ‘Başkanımızı tanıyalım’ dersini işlerlerken geldim, hem kendimi tanıttım hem de heyecanlarına ortak oldum. Ana Kucaklarımızın sayısını daha artıracağız. Yeni Ana Kucakları ile daha fazla öğrencimizle bir araya gelmiş olacağız” dedi.