13. MESTANLILAR BULUŞMASI’NDA BUSMEK RÜZGARI

29 Temmuz 2022 - Cuma

25-30 Temmuz tarihleri arasında, Mestanlı Belediyesi’nin düzenlediği, farklı ülkelerde yaşayan Mestanlı vatandaşlarının katıldığı 13. Mestanlılar Buluşması’nda Bursa’mızı ve değerlerimizi tanıtmak amacıyla katılım sağladık.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK olarak yer aldığımız standımızda gelen ziyaretçilere Bursa’nın coğrafi işaretlerinden olan Bursa İpeği’ni ve İznik Çinisi’ni tanıttık. Ziyaretçiler, bir yandan çeşitli etkinliklere katılırken, bir yandan da standımızda bulunan ipekböceği kozalarından tepme mancınık ile ip çekimini ve ipek halı dokuma, ipek kumaş dokuma tezgâhlarındaki canlı performansları yakından izleme fırsatı buldular. Ayrıca Çini sanatını yakından inceleyip yapım aşamalarında kullanılan malzemeler hakkında bilgi edindiler. Türk İslam Sanatlarından Ebru Sanatı’nın da tanıtıldığı standımıza vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özel koleksiyon olarak hazırladığımız Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa temalı sergilediğimiz tezhip tablolar da ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

Standımızı ziyaret eden Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım ve beraberindeki heyet BUSMEK faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ayrıca Ebru teknesi başına oturarak Ebru yaparak ve ipek kumaş dokuma tezgahında kumaş dokuyarak işin incelikleri hakkında bilgi alan Başkan Kazım, geleneksel el sanatlarını yaşatmaya yönelik çalışmalarımızı takdirle karşıladı. Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı da tebrik etti.