BURSA BÜYÜKŞEHİR'DEN DEV HİZMET

1 Aralık 2023 - Cuma

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çocukları ve gençleri yalnız bırakmamak adına önemli bir adım daha attı. Bursa genelinde liselere ve üniversitelere hazırlanan binlerce öğrenciye, başarılarını arttırmak ve sınav kaygılarını yenmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak tüm Bursa Geneli 70.000 adet Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) deneme sınavı kitapçıkları dağıttı.

BUSMEK sınava hazırlık merkezlerinde ve Bursa'daki çeşitli liselerde eş zamanlı olarak başlatılan TYT denemesi, öğrencilere genel yetenek ve bilgi düzeylerini ölçme fırsatı verdi. TYT, Türkçe, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Matematik alanlarında toplamda dört testi içererek üniversiteye giriş yapacak öğrencilerin hazırlık sürecine katkıda bulundu.

Aynı zamanda, ortaokullardaki son sınıf öğrencileri de LGS deneme sınavı ile kendi bilgi seviyelerini test etme şansı buldular. Liselere Geçiş Sınavı, öğrencilerin Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler alanlarındaki bilgi düzeylerini değerlendiren bir standart sınavdır.

Bursa genelinde düzenlenen bu büyük TYT ve LGS deneme sınavları, öğrencilere kendi seviyelerini değerlendirme ve başarılarını test etme imkanı sağladı. Bu önemli etkinlikle birlikte, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkürlerini ileten öğrenciler, bu destek sayesinde daha güvenli bir sınav sürecine gireceklerini belirttiler. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimdeki bu olumlu katkısı, şehirdeki genç nüfusun geleceğine yönelik güçlü bir taahhüt olarak değerlendirilmektedir.