HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI’NDA YERİMİZİ ALDIK

1 Haziran 2022 - Çarşamba

Bursa'da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Tophane Meydanı’ndaki programla başladı. Bir hafta sürecek olan etkinlik kapsamında; atölyelerden sergilere, gösterilerden konserlere kadar 92 farklı program Bursalılarla buluşacak.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları, Bursa’da İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Osmangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından Tophane Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. Mehteran gösterisiyle başlayan programda, Halk Eğitim Merkezleri ile beraber BUSMEK olarak yerimizi aldık.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK standımıza gelen ziyaretçilere Bursa İpeği’ni tanıttık. Ziyaretçiler, ipek halı dokuma ve ipek kumaş dokuma tezgâhlarındaki canlı performansları yakından izleme fırsatı buldular. Ayrıca “Deri” branşımızın da tanıtıldığı standımızda deri hammaddeden çanta ve aksesuarların nasıl yapıldığını incelemiş oldular.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, kültürümüzde öğrenmenin yaşının olmadığını söyledi. Boş vakitlerini bu tip faaliyetlere katılarak değerlendiren kursiyerleri tebrik eden Başkanımız Alinur Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak biz de BUSMEK marifetiyle aynı hizmeti veriyoruz. Ortaya harika işlerin çıktığını, alınan eğitimlerle vatandaşların iş bulduğunu ve aile bütçelerine katkı sunduğunu, sosyalleşme adına adım attığını görüyoruz. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, ‘hayat boyu öğrenme’ stratejisiyle öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru sağlıklı bir dönüşümün mümkün olabileceğini ifade etti. Türkiye’de toplam 998 adet Halk Eğitim Merkezi ve 24 adet Olgunlaşma Enstitüsü bulunduğunu ve bu kurumların birçok insana öğrenme ve meslek edindirme görevi üstlendiğini anlatan Canbolat, “Pek çok halk eğitim merkezimiz, sanayicinin, işverenin talepleri doğrultusunda kurslar açarak, ara eleman, aranan eleman sıkıntısına çare olmaktadır. Tüm Halk Eğitim Merkezlerimize, kursiyer ve usta öğreticilerimize, emeği geçen herkese, yaptıkları çalışmalardan nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kurdele kesimiyle kursiyer ve usta öğreticilerin yıl boyunca hazırladıkları çalışmaların yer aldığı sergi izlenime açıldı. Başkanımız Alinur Aktaş ve Vali Canbolat, sergi ve atölye çalışmalarını inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı.