BURSA İPEĞİ GAZETECİLERİ BULUŞTURDU

23 Mayıs 2022 - Pazartesi

Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB) ile birlikte Gazeteciler "Herkes Kendi Şehrinin Bir Günlük Turisti Olsun" etkinliği kapsamında Bursa'nın tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile ilgili bir günlük gezi faaliyeti kapsamında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğüne bağlı BUSMEK Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi'ne ziyaret  düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü’nce, kentimizin turizm potansiyeli, tarihî ve kültürel mirası, turistik özellikleri ve değerleri konusunda, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunda farkındalık oluşturmak, turistik ve kültürel değerleri yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak, bu maksatla yurt içi ve yurt dışında düzenlenen sempozyum, kongre, fuar, sergi, festival, yarışma, gösteri, kermes vb. etkinliklerde tanıtım stantları açmak ve bu gibi etkinliklere katılım sağlamak amacıyla düzenlenen gezide gazeteciler ipeğin serüveni hakkında detaylı bilgilendirme tanıtımı gerçekleştirdi.

21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen gezi kapsamındaki duraklardan en önemlisi Bursa İpeği’nin, kaybolmaya yüz tutan geleneksel dokuma kültürümüzün korunarak ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla hizmet veren Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezimiz oldu.  Programa katılan yaklaşık 25 Bursalı gazeteci, ipeğin kozadan ürüne dönüşüm süreci hakkında bilgiler aldı. BUSMEK Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’mizin hazırladığı atölye çalışmalarıyla ipeğin oluşumuyla ilgili tüm aşamaları canlı izleme olanağına sahip oldular. İpekçilikte büyük önem taşıyan tepme mancınık ve devdah adlı geleneksel ipek büküm makinasının nasıl çalıştığını, iplerin nasıl boyandığını, bu iplerle kumaş ve halıların nasıl dokunduğunu yakından incelediler.