BURSALILAR HAYAT BOYU ÖĞRENİYOR

6 Ekim 2023 - Cuma

Bursa’da 18 yıldır, yüzbinlerce kişiyi ücretsiz sanat ve meslek eğitimleriyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) olarak, 2023-2024 eğitim döneminde 142 farklı branşla nitelikli eğitimlerimize başladık.

Bursa Büyükşehir Belediyemizin 2006 yılında 5 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla eğitim yolculuğuna başladığı günden itibaren büyümeye devam ettik. Bugün 13 ilçedeki 25 farklı mekânda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 20 bin kursiyerimizin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüştük. Geçtiğimiz yıl toplam 23 bin 837 kişi sanat ve meslek eğitimlerimizden ücretsiz yararlandı. 2023-2024 eğitim döneminin de startını verirken bir yandan yeni branşlarda başvuru toplamaya devam ediyoruz.  Ücretsiz üniversite hazırlık kurslarımız ve 142 branşta yeni dönem mesleki ve sanat eğitimlerimizle binlerce Bursalıya katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş da yeni döneme, 11 farklı alanda, 54 branşta, yaklaşık 650 kursiyerle başlayan Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezimizi ziyaret etti. Bünyesinde 18 sınıf bulunan 3 katlı kurs merkezimizi gezen Başkanımız Alinur Aktaş, merkezimizin en fazla rağbet gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların uygulandığı ve kapsamlı bir revizyondan geçirilen endüstriyel mutfağımızı da inceledi. Farklı branşlardaki kursiyerle sohbet eden Başkanımız Alinur  Aktaş, “Hayat boyu öğrenme felsefesiyle Bursa’da yılardır hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Burada iş bulanlar oldu, kendini işini kuranlar veya işini geliştirenler oldu. Bu yıl da eğitimlerimiz aynı heyecanla başladı. Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezimizde özellikle bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Ben tüm kursiyerlerimize başarılı bir eğitim dönemi diliyorum. Yeni eğitim dönemi hayırlı olsun” dedi.