BAŞKANIMIZDAN YKS ÖĞRENCİLERİNE TAVSİYELER

17 Ağustos 2021 - Salı

BUSMEK Sınava Hazırlık Merkezi tarafından, YKS kurslarımızda kayıtlı tüm öğrenci, öğretmen ve velilerinin de davet edildiği ‘Pandemi Dönemi Psikolojik Sağlamlık’ konulu online seminer düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yunus Kaldırım, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürümüz Aynur Tezgör de seminere bağlanıp, öğrencilerimize moral vererek katkı sağladı.

Rehber öğretmenimiz Psk. Dan. Gamze Özdemir modaretörlüğünde gerçekleşen seminerde; öğrencilerin pandemi döneminin olumsuz etkileri ve ergenlik dönemi değişimlerine ayak uydurma sürecinin yarattığı stresle baş etmeyi öğrendiklerinde, konsantrasyon, verimli çalışma, hedefe bağlı bir sistemle ilerleme konularının rahatlıkla yoluna gireceğine değinildi.

Özdemir, konuşmasında psikolojik sağlamlığımızı korumanın ve arttırmanın,  gün geçtikçe yaşadığımız riskli sürecin olumsuz psikolojik etkileriyle daha iyi başa çıkabilmenin, daha az kaygı yaşamanın, kendimizi güvende hissetmenin ve yaşanan sürece sağlıklı uyum göstermenin yollarından bahsetti.

Başkanımız Aktaş, dijital eğitimlerimizde yapay zekâ destekli Raunt programının avantajlarından bahsederken, bu hizmeti sağlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti. “Eğer isterseniz, azmederseniz, gayret gösterirseniz başaramayacağınız hiçbir şey yok. Üniversite eğitimlerinizde okuduğunuz bölümlerde başarı sağlamanız önemli, ayrıca günümüzde farklı alanlarda kendinizi geliştirmeniz de çok önemli. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum, ayrıca öğretmen arkadaşlarımıza bu zor süreçte fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum.” dedi.

20 yılı aşkın öğretmenlik geçmişi olduğundan bahseden Daire Başkanımız Yunus Kaldırım, planlı programlı çalışmanın önemini vurguladı. “BUSMEK marifetiyle eğitim faaliyetlerinde hayata geçirdiğimiz yenilikler, diğer şehirlerin de dikkatini çekiyor ve bize bu konular hakkında sorular soruyorlar. Yaşattığımız bu farkındalıklar için bizler de gurur duyuyoruz. Her zaman size destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Şube Müdürümüz Aynur Tezgör de kapanış konuşmasında şunları söyledi: “12 yıllık öğretmenlik tecrübem olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Eskiden imkânlar sınırlıydı ve kaynaklar çok kısıtlıydı. Günümüzde bu anlamda çok şanslısınız. Sizden sadece Büyükşehir Belediyemizin sunmuş olduğu bu ücretsiz imkânları fırsata çevirmenizi  bekliyoruz.”

Seminerin sonunda öğrenciler tarafından konuyla ilgili sorulan sorulara yanıt verildi.

Öğrenciler ve veliler, ücretsiz sunulan tüm bu imkânlar için öncelikle Başkanımız Alinur Aktaş’a ve tüm BUSMEK ailesine çok teşekkür ettiler.