CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINDA 100 WORKSHOP

22 Şubat 2024 - Perşembe

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK olarak, Türkiye’nin 100’üncü yılında anlamlı bir çalışmaya imza attık. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlediğimiz ‘100. Yılda 100 Workshop ve BUSMEK Sergisi’, vatandaşların yoğun katılımıyla ziyarete açıldı. Türkiye'nin kültürel, sanatsal, bilişim, giyim, el sanatları, yabancı diller ve kişisel gelişim alanlarındaki zenginliğinin yansıtıldığı etkinliklerimiz ve düzenlediğimiz sergi ile Bursalılar çeşitli sanatsal ve kültürel deneyimler yaşama imkânı buldu.
Şehrin her kesimine ücretsiz ve kaliteli eğitim imkanları sunma çabalarımızı sürdürüyoruz. Geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyerek, aynı zamanda yerel ve ulusal düzeyde kültürel farkındalık oluşturma amacıyla çeşitli etkinliklere imza atıyoruz.
Sergimizin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilimiz Halide Serpil Şahin, 2006 yılından beri Bursalıların BUSMEK kurslarıyla kültürel faaliyetlerden tarihi el sanatlarına kadar birçok konuda buluşturulduğunu söyledi. Kursiyerlerin hem meslek öğrendiğini hem de sanatların canlandırılmasına ve gençlere öğretilmesine katkı sunduğunu belirten Şahin, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında 100 workshop düzenlenmesini çok anlamlı buluyorum. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında durmadan ilerlemeye devam edeceğiz. Bizim de hizmet noktasındaki çalışmalarımız katlanarak büyüyecek. Sergiye katılan herkesin büyük keyif aldığını gördüm. Programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkanvekilimiz Halide Serpil Şahin, sergi ve workshop alanlarımızı gezerek katılımcılarla sohbet etti.