YENİLENEN MUTFAKLARIMIZA TAM NOT

10 Kasım 2023 - Cuma

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK olarak, 7’den 70’e her kesim için ücretsiz ve kaliteli eğitim faaliyetlerini daha fazla alanda daha fazla kişiye ulaşmak için çaba sarf ediyoruz.

Farklı alanlarda bugüne kadar yüzlerce branş ile Bursalılara ücretsiz ve kaliteli eğitimler sunmaya devam ediyoruz. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı, kursiyerlerimizin öncelikli tercihlerinin başında geliyor.  Bu alanda kalitemizi daha da artırmak adına Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezimizdeki endüstriyel mutfağımızı detaylı bir tadilat ile baştan aşağı yeniledik.

Yenilenen mutfağımızla birlikte, hemşehrilerimizi bu lezzetli değişimle buluşturmak amacıyla atölye çalışmaları (workshoplar) düzenledik. Aşçılık ve Pastacılık atölyelerinde, birbirinden keyifli ve lezzetli konularda günlük eğitimler düzenleyerek katılımcıları mutlu etmeyi amaçladık.

Aşçılık ve Pastacılık olarak ikiye ayrılan atölye çalışmalarında, birçok farklı branşta birer günlük eğitimler gerçekleştirildi. Aşçılık sınıflarında; Pratik Pizza Yapımı, Gaziantep Mutfağı, Taze Makarna Yapımı, Bursa Mutfağı, Suşi Yapımı, Zeytinyağlılar ve Mezeler, Bursa Sokak Lezzetleri başlıkları işlendi. Pastacılık sınıfında ise; Yaş Pasta Yapımı, Sütlü Tatlılar, Fransız Tatlılar, Çikolata Butiği ve Popüler Kurabiyeler ile mutfakta hünerler sergilendi ve püf noktaları öğrenildi.

Yenilenen mutfaklarımızı çok beğenen kursiyerlerimiz, buna benzer etkinliklerin devamını dileyerek, bu imkanları sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkürlerini ilettiler.