ZAFER ÇOŞKUSUNDA ÇOCUKLARLA BERABERDİK

31 Ağustos 2023 - Perşembe

Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘3. Uçurtma Şenliği’nde, yüzlerce uçurtma Yunuseli Havaalanı’nda zafer coşkusunu Bursa semalarına yansıttı.

Sıcak hava koşullarına rağmen Yunuseli Havaalanı’ndaki şenliğe Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce uçurtmanın gökyüzüyle buluştuğu şenlikte, palyaço gösterileri, şişme oyun alanları ve yüz boyama gibi birbirinden renkli etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK olarak katıldığımız şenlikte, çocuklara birbirinden farklı atölye çalışmaları ile farklı sanatlara ilgi duymalarını sağladık. Geometrik Filografi, Ebru, Kalem Kutu Boyama, Tütü Etek Dikimi, Punch Toka Yapımı, Çini Tabak Boyama, Örgü Bileklik, Düğme Dikimi ile Pano gibi branşlarda çocuklara verilen mini eğitimlerin yanı sıra velilere de BUSMEK yeni dönem kayıtları hakkında merak edilen konular hakkında bilgi verildi.

Yapılan çeşitli etkinliklerin ardından  aileler ve çocukları hazırladıkları uçurtmaları gökyüzüne uçurdu. Çocukların yüzünü gülümseten etkinlikte keyifli dakikalar yaşandı. Dünyaca ünlü uçurtma sanatçısı Zahit Mungan da kendisine ait devasa uçurtmalarını uçurarak görsel şölen yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş da Uçurtma Şenliği’ne katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldu. Oyun alanlarında ve etkinlik alanlarında doyasıya eğlenen çocuklarla ve aileleriyle sohbet eden Başkanımız Alinur Aktaş, uçurtma uçurarak çocukların coşkusuna ortak oldu.

Tüm Bursalıların Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkanımız Alinur Aktaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi, o dönemin kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Bugün burada gerçekten özgür bir şekilde, ülkemizde, şehrimizde rahat bir şekilde yaşıyorsak, o günkü kahramanlarımızın bunda çok büyük bir emeği var. Allah hepsinden razı olsun. Çocuklarımız burada gönüllerince eğleniyorlar.  Bu güvenli ortamda uçurtmalarını uçuruyorlar. ‘İstikbal göklerdedir’ demiş atamız. Bunun ispatı olarak da uçurtmalarımızı, uçurarak çocuklarımıza özgürlüğü bu farklılığı yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmek, geleceğe hazırlamak bizim olmazsa olmazımız ve bizim önceliğimiz. Bugün bunu burada yapıyor olmaktan, onların gözlerindeki ışığı görmekten son derece mutluyum” diye konuştu.

Zafer coşkusunun göklere yansıdığı etkinlik, Ayaz Erdoğan, Mira Becikoğlu ve Kolpa konserleriyle sona erdi.