SULTAN ALPARSLAN OTAĞI’INDA YERİMİZİ ALDIK

28 Ağustos 2023 - Pazartesi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları, "Sultan Alparslan Otağı"nın da kurulduğu Çarho mevkisindeki Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK olarak yer aldığımız etkinliklerde, yörük çadırında ziyaretçilerimizi ağırladık. Çadırı ziyaret edenlere ipek kozasından nihai ürüne kadar uzanan süreç anlatıldı. Coğrafi işaretlerimizden olan Bursa İpeği’nin kültürel tanıtımı yapılırken, ayrıca BUSMEK’in ücretsiz eğitim faaliyetlerinden ve geleneksel el sanatlarımızın gelecek nesillere aktarılması konusuna verdiğimiz önemden de bahsedildi. İpek kozalarından ipek çekimi uygulamaları ziyaretçiler tarafından dikkatle izlenirken, ayrıca çadırımızda özel Bursa minyatürlerinden oluşan tablolar, özel tezhip, çini ve ebru tabloları, çini ve ipek aksesuar ürünler sergilendi.

Çadırımızı ziyaret eden misafirler arasında, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Bursa Milletvekilimiz Emine Yavuz Gözgeç de yer aldı. Çadırımızda bulunan özel el yapımı ipek ürünleri hayranlıkla incelediler. Kendilerine, Bursa İpeği’nin özellikleri, ipek halılardaki özel düğüm tekniklerinden bahsedildi.

1071 Sultan Alparslan Otağı'nda kurulan 51 çadırda iller tanıtım için sergilerini açarken, çeşitli etkinliklerin yer aldığı alanda ise 2 gün boyunca atlı oyunlar, gösteriler, tanıtım sergileri ve konserler yer aldı. Türk Yıldızları da Malazgirt Zaferi'nin 952'nci yıl dönümü nedeniyle gösteri ve selamlama uçuşu gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 952. yılı kutlama törenlerine katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir sene sonra bizleri, şehitlerimizin mübarek kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda tekrar buluşturan Rabb'imize hamdediyorum. Malazgirt'in temsil ettiği değerlere samimiyetle sahip çıkan Ahlat halkını, canıgönülden tebrik ediyorum. Özellikle, istikbalimizin teminatı olan gençlerimizi, Malazgirt ruhunu yaşattıkları için kutluyor, her birinin alnından öpüyorum" ifadelerini kullandı.