741. SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE BURSA’MIZI TANITTIK

13 Eylül 2022 - Salı

741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Yörük Şenlikleri 9-11 Eylül tarihleri arasında Söğüt’te gerçekleştirildi. Yurdun dört bir yanından gelen Yörükler törenle karşılandı.

Söğüt ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Kaymakam Ömer Faruk Tuncer ve Belediye Başkanı İsmet Sever'in, birçok ilden gelen Yörük grupları karşılamasıyla başladı.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Ertuğrul Gazi'nin Ahlat'tan Söğüt'e uzanan kutlu yürüyüşünün, Osmanlı'nın cihan devletliğine uzanan ilk adımları olarak tarihte yer aldığını söyledi.

Şenlik boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yer aldığımız çadırda, Bursa’mızın kültürel değerleri tanıtıldı. Coğrafi işaretli ürünlerimiz Bursa İpeği ve İznik Çinisi ile yer aldığımız şenlikte aynı zamanda BUSMEK kursiyerlerinin Hüsnühat, Ebru, Deri ve Yağlı Boya sanatlarından örnekleri sergilendi. İpek halı dokuma ve ipek kozalarından ipek çekimi uygulamaları, ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Yetişkinlere ve çocuklara Bursa’mıza özgü değerler ile ilgili kitapçık ve dergiler hediye edildi. Çadırımızı ziyaret eden Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya’ya ipekböceği kozasından nihai ürüne kadar Bursa İpeğimizin süreçleri uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca standımızı ziyaretleri esnasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e Bursa’mızın coğrafi işaretli lezzetlerinden kestane şekeri takdim edildi.

Çadırımızda, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndeki Hacivat ve Karagöz gösterileri ve  Bursa Akıncılar Geleneksel Okçuluk Kulübü Derneği üyelerinin okçuluk gösterileri ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’mız adına, Doç. Dr. Erdem Özdemir koordinatörlüğündeki Bursa Ulukök Müzik Topluluğu sahne alarak Türk Dünyası Müzikleri Konseri verdi.

9-11 Eylül tarihleri arasındaki etkinlikler,  Söğüt Belediyesi Tören Alanı’nda,  Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar gösteri uçuşuyla tamamlandı.