İPEK HALI VE KUMAŞ EL DOKUMA KURSLARI BAŞLIYOR

2 Mayıs 2023 - Salı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK, şehrimizin değerlerinden coğrafi işaretli Bursa İpeği için çalışmalarını sürdürüyor.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı  (SOGEP) kapsamında,  Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 'nın desteği ile hayata geçirilen "İpek Şehri Bursa: Kırsal Kalkınma Projesi" için çalışmalar devam ediyor.

2015-2016 döneminde “Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor” projesi kapsamında,  “Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi”nin açılmasıyla başlayan süreçte Bursa İpeği’nin yurt içi ve yurt dışında çeşitli fuar ve organizasyonlarda tanıtımlarını yaptık.

Ayrıca özellikle dağ yöresine katma değer sağlayacak ve kadınlarımızı istihdama kazandıracak kurs faaliyetlerimizle katkı sağlamak adına “İpek El Dokumacılığı” ve “Hereke İpek Halı Dokuma” kurslarımızı açıyoruz.

Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi, Büyükorhan ilçesi; Kınık, Sarnıç ve Karaağız Mahalleleri ile Keles ilçesi; Sorgun Mahallesi’nde, İznik Derbent Mahallesi’nde açacağımız kurslar sayesinde kadınların ipek halı ve kumaş dokumayı öğrenerek, sosyal ve ekonomik açıdan yaşam kaliteleri yükselmiş olacak.

Proje kapsamında ‘Orhaneli, Keles, Harmancık,  Büyükorhan ve İznik ilçelerimizdeki kadınlarımızın mesleki eğitimden geçip kalifiye olarak tekrar üretim süreci içerisinde yer almalarına katkı sağlayıp, kadın kursiyerlerimizin aktif işgücüne katılımlarını sağlarken, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerinin artırılmasına katkı koymayı hedefliyoruz.

“İpek El Dokumacılığı” ve “Hereke İpek Halı Dokuma” kurslarımıza katılmak isteyen kişiler,  busmek.bursa.bel.tr internet adresimizde online başvuru kısmından ön kayıt yaptırabilirler.