TURİZM SEKTÖRÜ İSTİHDAM DERSLERİMİZ BAŞLADI

30 Kasım 2023 - Perşembe

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK olarak, yıllardır verdiğimiz ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarımız büyük ilgi görüyor.

İstihdama yönelik nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulan alanlarda da farklı branşlarla katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu bağlamda İstihdama destek olmak adına BİKO (Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi) ve GÜMTOB (Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-Derneği) işbirliği ile iş garantili eğitimlerimize start veriyoruz.

Otelcilik sektöründe ihtiyaç duyulan ön büro personeli, servis personeli, kat hizmetleri personeli alanlarındaki, iş garantili teorik eğitimler Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezimizde başladı. Teorik eğitimlerin ardından uygulama eğitimleri ise anlaşmalı otellerde gerçekleştirilecek.

GÜMTOB Başkanı Buğra Artıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte BUSMEK Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezimizi ziyaret ederek, ön büro personeli branşında dersleri başlayan öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere başarılar dileyen heyet, ayrıca merkezimizdeki yenilenen mutfakları da yerinde inceledi. Ziyarete gelen heyete Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürümüz Sinem Şen ve BUSMEK Koordinatörümüz Aslan Şahin eşlik etti.

Turizm sektöründe özellikle pandemi sonrası istihdam konusunda çok ciddi açık oluştuğunu dile getiren GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç bu konunun sadece Bursa nezdinde değil Türkiye çapında bir sıkıntı olduğunu kaydetti. Bu nedenle BUSMEK ve BİKO ile beraber bir proje ürettiklerini dile getiren Artıç, “Bu proje neticesinde de özellikle servis hizmetleri, kat hizmetleri ve ön büro departmanlarında sınıflar açıldı. Amacımız sektörümüzdeki istihdam sorununa çözüm üretmek. Projedeki ortaklıklarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, BUSMEK ve BİKO yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.