KLASİK VE MODERN ÇALIŞMALAR BİR ARADA

8 Kasım 2022 - Salı

Klasik ve modern tarzda çalışmaların bulunduğu “Ebru ve Cilt” Sergisi Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursalı sanatseverle buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK; ücretsiz ve kaliteli eğitimlerin öncüsü olmaya devam ederken, organize ettiği sergilerle de sanatseverlerin yüzünü güldürüyor.

Ebru ve Cilt Sergisi’nin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Halide Serpil Şahin, BUSMEK vesilesiyle farklı sanatlarımızı daha fazla kişiye tanıtmak amacıyla buna benzer sergilerle vatandaşlarla bir araya geliyoruz.  “Nakşı Ebru” temalı sergimizin açılışında bulunmaktan gurur duyuyorum. Burada BUSMEK öğretmenlerinden Elif Aydın ve 14 ihtisas kursiyerinin 2 yılda hazırlamış oldukları Ebru ve Ciltleme eserleri yakından görme fırsatı yakalıyoruz. Ebru teknesinden alınan çalışmaların klasik ve modern tarzda uygulandığı eserlerin hepsi birer el emeği göz nuru. Öğretmenimiz Elif Aydın ve kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Konuşmanın sonunda Halide Serpil Şahin, İstanbul’dan Yılmaz Eneş (Gülbaba) tarafından gönderilen “İcazetnâme” mesajını Elif Aydın’a okuyarak büyük bir sürpriz gerçekleştirdi.

Hocasından aldığı icazetle büyük mutluluk ve heyecan yaşadığını belirten Elif Aydın, “Bugün Tayyare Kültür Merkezi’nde Ebru ve Cilt Sergimizi açtık. 50’ye yakın Ebru Tablo ve 100’e yakın da ciltleme eserlerimiz bulunuyor. İhtisas öğrencilerimizle oluşturduğumuz bu sergide Bursalı sanatseverlere geleneksel Ebru ve Ciltleme Sanatı’nın gerçek manada nasıl temsil edildiğini göstermek istedik.” dedi.

Ebru ve Cilt Sergisi, 12 Kasım 2022 tarihine kadar Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi’nde açık kalacak.