BUSMEK 2021-2022 EĞİTİM DÖNEMİNE HIZLI GİRİYOR

29 Eylül 2021 - Çarşamba

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), üreten, çalışan Bursa’nın gerçek potansiyelini harekete geçiren dinamiklerimizdendir. BUSMEK, açıldığı günden bu yana her geçen gün büyüyen, gelişen bir ağ oldu. Her dönem vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor. Bizler vatandaşlarımızın yoğun talebini karşılayabilmek için BUSMEK bünyesine yeni merkezler kazandırıyor, Büyükşehir sınırlarına dâhil olan tüm ilçelerimizi bu eğitim ağına katmak için gayret gösteriyoruz.

Kurulduğundan bu yana BUSMEK, 5 ayrı kurs merkezi ile yola çıkarken;  bugün, 27 farklı mekânda 350 branşla hizmet vermeye devam etmektedir. Eğitimlerimizden yılda yaklaşık 30.000 kursiyerimiz istifade etmektedir. Bugüne kadar 300 000’e yakın kursiyere eğitim verilmiştir.

YENİ DÖNEM KAYITLARI DEVAM EDİYOR

BUSMEK, 2021-2022 eğitim döneminde 400 grupta nitelikli eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. İstihdama yönelik mesleki teknik eğitimlerin yanı sıra, el sanatları, geleneksel Türk-İslam sanatları, bilişim teknolojileri, yabancı dil, kişisel gelişim gibi birçok farklı alanda eğitimler veren BUSMEK 4 Ekim’de kapısını kursiyerlere açacak.

Kurs merkezlerimize kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adaylarımız busmek.bursa.bel.tr adresindeki “Online Başvuru” kısmına tıklayarak başvuru yapabilirler. Ya da Android tabanlı mobil uygulamamızı cep telefonlarına indirebilir ve uygulama içerisinde yer alan “Online Başvuru” bölümünden ön kayıtlarını yapabilirler.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATÖLYE ÇALIŞMASI FESTİVALİ BUSMEK FEST’21  “SANATA HAYAT VEREN ELLER”

BUSMEK’in 15. yılına özel, Türkiye’nin en büyük atölye çalışması etkinliği olacak “Sanata Hayat Veren Eller” temasıyla BUSMEK FEST’21 Festivali düzenliyoruz.

26 Eylül Pazar Günü Saat 10.00’da, Merinos Parkı’nda düzenlenecek olan festivalde birbirinden farklı 150 branşı deneyimlemeniz için organize ettiğimiz, atölye çalışmalarıyla dopdolu etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

Ücretsiz atölye çalışmalarına katılmak için BUSMEK web sitemiz üzerinden Online Başvuru kısmından giriş yapıp, Merinos Kurs Merkezi’ndeki branşlardan (workshop) olanlardan  birini seçip başvuru yapabilirsiniz.

En fazla 2 farklı atölye çalışmasına (workshop) katılabilirsiniz. Ayrıca,  ikinci bir branşa katılmak isterseniz size en yakın kurs merkezimize giderek  başvuru yapabilirsiniz.

Online Başvuru için TIKLAYINIZ.