GASTRONOMİ FESTİVALİ’NDE BUSMEK RÜZGARI

25 Eylül 2022 - Pazar

Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa’mızın tescilli lezzetleri, 23-25 Eylül tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nin 'İpeksi Lezzetler’ temasıyla düzenlendiği Gastronomi Festivali’nde vitrine çıktı. Renkli kortej yürüyüşü ile başlayan festival kapsamında Merinos Park adeta dev bir mutfağa dönüşürken, davetliler Bursa mutfağının eşsiz lezzetlerini tatma imkanı buldu.

Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin içerikle hazırlanan Bursa Gastronomi Festivali, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kortejle start aldı. Zafer Meydanı’nda sonlanan kortejin ardından festivalin resmi açılışı, adeta dev bir mutfağa dönüşen Merinos Park’ta yapıldı. Festivalin açılış kurdelesini; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Refik Özen ve Atilla Ödünç, Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile İl Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül birlikte kesti. Protokol üyeleri daha sonra, festival alanına kurulan ve Bursa’nın tescilli lezzetlerinin sergilendiği stantları gezdi.

BUSMEK olarak yer aldığımız festivalde, yiyecek içecek hizmetleri alanındaki branş öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan Bursa Kebabı, Cantık, Tahinli Pide, Pideli Köfte, Cevizli Lokum, Kemalpaşa Tatlısı, Süt Helvası ve Kestane Şekeri gibi Bursa’nın coğrafi işaretli yöresel lezzetleri de yer aldı. Bir yandan  branşların tanıtımları yapılırken, diğer taraftan da canlı performanslarla Bursa İpeği, İznik Çinisi ve Deri Aksesuar Yapımı ziyaretçilere anlatıldı. Ayrıca ücretsiz Diyetisyen Hizmetlerimiz hakkında bilgi verilirken, gelen ziyaretçilere ücretsiz vücut analizleri yapıldı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği yarışma çadırında BUSMEK kursiyerleri eşleri ile birlikte “Çiftler Yarışıyor” yarışmasına katılarak tahinli pide yaptılar. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada, jüride bulunan şefler BUSMEK kursiyerlerini ve öğretmenlerini ayrıca tebrik ettiler.

Festival süresince ana sahnede gastro sahneler, lezzet hikayelerinin anlatıldığı söyleşiler, ödül törenleri ve konserler organize edildi. Yarışma çadırında, halka ve sektörün profesyonellerine yönelik birçok yarışma yapıldı. Festival süresince belirlenen oyun alanları, parkurlar, çeşitli aktivite ve yarışmalarla çocuklar da keyifli zaman geçirdiler. Birçok ünlü isim de festival boyunca Bursalılarla birlikte oluyor. Sanatçı Buray, Şef Danilo Zanna, Şef Hazer Amani, Şef Arda Türkmen, Şef Ömür Akkor, Akademisyen Şef Esat Özata, Sahrap Soysal, Şükran Kaymak ve daha birçok ünlü isim festivalde yer aldı.