SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞINDAN ÇİFTE SERGİ AÇILIŞI

28 Aralık 2021 - Salı

BUSMEK kursiyerlerimizin ve farklı resim gruplarının ortaklaşa hazırladığı karma resim sergisi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerinin yılsonu atölye çalışmaları sergisi, Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışını, 22. dönem Bursa Milletvekilimiz Faruk Anbarcıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Halide Serpil Şahin, Sosyal İşler Dairesi Başkanımız Yunus Kaldırım, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürümüz Aynur Tezgör,  Huzurevi Şube Müdürü İbrahim Karaman, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkanı Gürkan Kaya gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında söz alan Anbarcıoğlu, “Böyle anlamlı bir sergide bulunmaktan gurur duyuyorum. Sanat, insana moral veren şeylerin başında geliyor. Bazı hastalıklarda insan moralini yüksek tuttuğunda iyileşme süreci hızlanıyor.” dedi.

Vekilimiz Halide Serpil Şahin “Genel ve yerel sergilerde resim sanatına her zaman değer veriyoruz. Bu sergimiz de çok anlamlı bir sergi.  BUSMEK kursiyerleri ve farklı gönüllü kişilerin bir araya gelerek hazırladıkları 40 tablodan oluşan karma resim sergisi. Yağlı boya sulu boya pastel boya karakalem tekniklerinde resimler sunuluyor. Ayrıca çini, kat'ı, keçe gibi sanatlarından da örnekler bulunuyor. Yine burada Huzurevi Yılsonu sergimiz de bulunuyor. Huzurevi’nde büyüklerimiz, deri işleme çalışmalarında cüzdan, çanta gibi ürünleri kendi tasarımlarıyla süslüyorlar, ahşap objeleri de hayal güçleriyle oluşturup renklendiriyorlar, ayrıca keçe ve örgü aksesuarlar üreterek boş vakitlerini bu kurslar sayesinde verimli geçiriyorlar. Dönem boyunca ortaya koydukları ürünleri böyle sergilerde satışa sunarak hem gelir elde ediyorlar hem de üretmenin verdiği güzel duyguları doyasıya yaşayıp, hayata daha sağlam tutunuyorlar. ” dedi.

Resim öğretmenimiz Yasemin Süzer, sanata her zaman destek veren Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür etti. “Ayrıca sergimizde elde edilecek olan gelir, kanser tanısı aldıktan sonraki zorlayıcı yolda bulunan hasta ve yakınlarıyla sosyal ve ruhsal dayanışmayı sağlayan,  kanser hakkında toplumsal bilinç düzeyini arttırmaya yönelik çalışmalar yapan, Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği’ne ( ONKODAY) bağışlanacaktır. “ dedi.

Karma Resim Sergisi ve Huzurevi Yılsonu Sergisi 1 Ocak 2022 tarihine kadar, Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlere açık kalacak.